Dăncilă: E clar rea-voinţă! Lipsă de experienţă la Olguţa Vasilescu? Haideţi să fim serioşi, e o specialistă

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat joi seară, la Antena 3, pe preşedintele Klaus Iohannis că acţionează cu rea-credinţă şi are ca obiectiv blocarea activităţii Guvernului.

Depinde de preşedinte cum vede aceste cerinţe. Fiecare dintre noi poate le vedem altfel. Depinde ce înseamnă moralitate, sau imagine neştirbită pentru domnul preşedinte. Pentru mine este cert un lucru: este un nou blocaj al Guvernului. Dacă tot domnul preşedinte voia să refuze nu trebuia să treacă 70 de zile în care să blocheze activitatea Guvernului. Mi s-au cerut foarte multe acte. Pentru că îmi dau seama de responsabilitatea Guvernului în această perioadă deosebit de importantă pentru România, am încercat să am o atitudine pozitivă. Astfel încât am trimis şi certificat care să ateste că este cetăţean român, am trimis toate actele cerute, până la cazier, tot ceea ce a cerut domnul preşedinte. Apoi s-a venit cu altă solicitare, şi altă solicitare, iar acum cu o nouă respingere şi, mai mult, cu anumite indicaţii despre modul cum trebuie să fie un membru al Guvernului României. Eu cred că oportunitatea în a-şi alege un membru al Guvernului revine primului ministru. Prim-ministrul este judecat pentru modul în care evoluează, modul în care se iau deciziile, în care se pun în aplicare politicile guvernamentale şi trebuie să-şi formeze o echipă care să fie performantă„, a declarat Dăncilă.

Premierul a catalogat drept „incredibil” ceea ce şeful statului îi reproşează fostului primar al Craiovei.

Ceea ce i se reproşează dnei Olguţa Vasilescu mi se pare incredibil. Lipsă de experienţă la Olguţa Vasilescu? Haideţi să fim serioşi, a fost primar, a avut nu ştiu câte mandate de deputat, a fost acceptată ca ministru tot de domnul preşedinte Klaus Iohannis. De ce o dată eşti bun şi pe urmă nu eşti bun? Deci sunt lucruri care efectiv se bat în cap şi conduc la ideea de rea-credinţă şi de dorinţa de a boicota în continuare activitatea Guvernului. Acest lucru nu este un lucru productiv şi preşedintele României trebuie să aibă acel rol care să fie mediator, un rol în care trebuie să aducă plus de imagine României. Dânsul spune că se ocupă de politică externă, cum se vede pe extern faptul că de 70 de zile cu lipsa a doi miniştri titulari pe două domenii foarte importante – Dezvoltare Regională şi Administraţie Publice şi Transporturi? Aici avem dosare grele de gestionat. Toată lumea, toate statele se uită spre noi. (…) Suntem acum în imposibilitatea de a avea o cursivitate în deciziile care se iau şi cred că acest lucru… chiar dacă am veni cu altcineva cred că domnul preşedinte are ca şi obiectiv să blocheze activitatea guvernului, lucru de altfel demonstrat de-a lungul timpului. De un an de zile de când sunt prim-ministru, de 7 ori mi-a fost cerută demisia, am văzut atâtea critici care de cele mai multe ori au fost nejustificate, am văzut cum s-a blocat activitatea unor ministere. Măcar acum ar fi trebuit ca domnul preşedinte să aibă o altă atitudine„, a precizat Dăncilă.

Potrivit premierului, toţi ochii statelor membre sunt aţintiţi asupra României în această perioadă de timp extrem de importantă.

Ce vrem să arătăm? Războiul intern sau faptul că România este capabilă, şi este capabilă, am această certitudine, să conducă Preşedinţia Consiliului UE cu succes. Sincer, speram că, având în vedere această perioadă lungă în care funcţionăm fără doi titulari la aceste două portofolii, să am un răspuns pozitiv şi să putem intra în normalitate. Este greu de prevăzut care va fi răspunsul preşedintelui, dar ştim că în cadrul coaliţiei de guvernare este o mare nemulţumire şi o stare de iritare, pentru că toate aceste lucruri şi toate aceste motivaţii pe care le-a specificat preşedintele nu se pliază pe realitate şi este clar rea-voinţă. Vom avea o şedinţă în coaliţia PSD-ALDE şi vom lua o decizie, nu pot să spun care va fi decizia. Pentru că este adevărat cred că şi Liviu Dragnea, şi Călin Popescu Tăriceanu şi membrii partidului sunt foarte nemulţumiţi, pentru că tot ce i se reproşează Olguţei Vasilescu sunt lucruri care nu sunt reale. Un fost primar apreciat, un ministru, un om care a stat în Parlamentul European, cu toţii spunem că nu are experienţă în administraţie. Păi dacă un primar nu are experienţă în administraţie, cine altcineva? Chiar am făcut această nominalizare cu credinţa că duc la ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice un specialist„, a afirmat Dăncilă.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a respins-o pentru a patra oară pe Olguţa Vasilescu. Un adevărat rechizitoriu a ajuns pe masa premierului, şeful statului aducând argumente variate în favoarea deciziei sale – de la lipsa pregătirii profesionale, până la „atacuri personale virulente” şi „presiuni asupra justiţiei”.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More