Dan Voiculescu rămâne în închisoare. Eliberarea condiționată a fost respinsă

0 51

Eliberarea condiționată a fostului senator Dan Voiculescu a fost respinsă, marți, de Tribunalul București. Este o decizie definitivă a judecătorilor care au luat în discuție, în urmă cu o săptămână, apelul depus de apărarea lui Dan Voiculescu.

În decembrie,  nici Judecătoria Sectorului 5 nu a fost de acord cu eliberarea condiţionată a omului de afaceri,  motivând că el a profitat de carenţele legislative pentru a obţine cât mai uşor zile libere. Judecătorii dădeau ca exemplu faptul că a câştigat 60 de zile pentru două studii la care a lucrat…patru ore.

Dan Voiculescu a fost condamnat în august 2014, la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare. După ce a fost încarcerat, acesta a scris, în mai puţin de un an şi jumătate, zece cărţi.

Prin decizia de marți, Tribunalul București a scurtat termenul de reiterare,adică termenul stabilit pentru a solicita din nou eliberarea condiționată. Inițial, acest termen era pentru septembrie 2017, dar a fost scurtat pentru finalul lunii mai. Atunci Dan Voiculescu se va putea adresa din nou comisiei de la penitenciarul Rahova, unde este încarcerat, iar ulterior instanțelor de judecată.

Recomandari