Dan Șova predă la Facultatea de DREPT și încasează salariu, deși are patru dosare PENALE și e trimis în judecată pentru luare de mită

0 45

Fostul senator PSD Dan Șova, posesor a patru dosare penale și trimis în judecată pentru luare de mită, continuă să fie profesor la Facultatea de Drept și primește și salariu, informează ziare.com.

Mai precis, Șova este conferențiar universitar la Departamentul de Drept Public al Facultății de Drept din cadrul Universității din București.
Social-democratul este acuzat de trafic de influență, fals în înscrisuri, spălare de bani, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu și luare de mită – 100.000 de euro. Prejudiciile în dosarele sale au fost fixate la peste un milion de euro.

Ei bine, acest Dan Șova le predă studenților noțiuni de drept public, lucru confirmat, pentru ziare.com, de către Biroul de Presă al Universității din București.

Întrebat dacă Șova respectă Codul de Etică al Universității, Biroul de Presă a răspuns: ”Comunitatea Universitatii din Bucuresti isi respecta datoria si menirea de a garanta in randurile ei standardele academice si morale. Aceste standarde se intemeiaza in principiul dreptatii si al echitatii – enuntate tot la articolul 4 al Codului de etica, principii care ne cer inclusiv sa ne abtinem de la a stabili sanctiuni in lipsa unui proces incheiat si a unei decizii judecatoresti definitive. Alineatul f. al aceluiasi articol ne cere, in mod expres, ‘ca prezumtia de nevinovatie sa nu fie niciodata inlocuita cu opusul ei, prezumtia de vinovatie’ – standard de judecare morala care se regaseste si la baza cutumei legale, fiind un principiu de drept”.

Recomandari