Dan Barna a purtat discuții cu Ludovic Orban despre anticipate și posibilitatea unui candidat unic la Primăria Capitalei

Președintele USR Dan Barna a vorbit despre negocierile pe care le-a avut recent cu președintele PNL, Ludovic Orban, pe marja discuțiilor privind alegerile anticipate și votul din parlament pentru guvernul Orban 2. Dan Barna susține că are o promisiune din partea președintelui PNL că dacă acesta va ajunge din nou la guvernare, atunci va trece alegerile locale în două tururi.

Dan Barna, despre discuțiile pe care le-a avut cu Ludovic Orban

Dan Barna a declarat că se arată dezamăgit de faptul că alegerile în două tururi au fost sacrificate în schimbul alegerilor anticipate:

„Perspectiva e foarte clară să picăm acest guvern. Alianța USR PLUS este pregătită pentru alegeri. Ne-am exprimat dezamăgirea că alegerea primarilor în două tururi a fost sacrificată pentru obiectivul anticipatelor, care comportă riscuri, dacă PSD încearcă să tergiverseze în Parlament”, a spus Barna.

„I-am cerut premierului și a fost de acord ca pentru cel de-al doilea guvern primul obiectiv să fie alegerea în două tururi, astfel încât dacă PSD va forța învestirea celui de-al doilea guvern, acel guvern să aibă mandat să adopte acest proiect”, a mai arătat liderul USR.

Președintele USR vrea să deschidă negocieri cu PNL pentru candidatul opoziției la București

Președintele USR susține că a discutat cu Ludovic Orban scenariile pentru alegerile locale și nu exclude posibilitatea ca Alianța USR-Plus și PNL să aibă un candida tunic la primăria Capitalei:

„Așteptăm și noi și PNL sondajele pentru a ne așeza la masă, dar este o deschidere reală pentru ca acolo unde sunt primari PSD în funcție să colaborăm pentru a-i înlătura.

O variantă este de a susține candidați unici, cum e și situația Bucureștiului. Dacă va fi candidat și USR-PLUS și PNL nu va face decât să o stabilizeze pe Firea în actuala poziție”, a spus Dan Barna.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More