Dacian Cioloș: „România riscă în câteva luni de zile să nu mai poată plăti pensiie şi salariile…România este ţara care se împrumută la cea mai mare dobândă din Europa, suntem mai rău decât Grecia în perioada ei de criză. În ritmul acesta, vom fi o …”

Fostul premier Dacian Cioloș a spus că România riscă, ca în câteva luni de zile să nu mai poată plăti pensiile și salariile. El cere alegeri anticipate și a spus că USR-PLUS va contesta săptămâna viitoare OUG 7 la toate Curţile de apel din ţară.

„Justiţia nu poate fi acaparată politic. Toate partidele democratice ar trebui să fie în stradă, fiecare parte a societăţii trebuie să fie mobilizată acum. Când e de protestat, ne spunem ce avem de spus în stradă. Când e de votat în Parlament, partidele parlamentare votează acolo şi e foarte bine că o fac. Magistraţii oneşti, care vor să-şi facă meseria în mod profesionist îşi spun şi ei cuvântul.

Cred că e momentul în care societatea românească trebuie să se trezească, pentru că nu mai putem să ne lăsăm duşi de nas de cei care au impresia că, dacă au câştigat o dată alegerile, pot să întoarcă pe dos ţara asta.

Eu nu mai cred că această majoritate din Parlament mai are majoritate şi în societate şi e momentul să spunem foarte clar că, dacă nu organizăm alegeri anticipate, dacă nu avem un nou guvern legitimat politic, riscăm în câteva luni de zile să nu mai putem plăti pensiile şi salariile la care oamenii au dreptul”, a declarat Dacian Cioloş, în Piaţa Victoriei, citat de stirileprotv.ro.

În momentul de faţă, România este la limita Europei nu doar pe chestiunea legată de justiţie, dar şi economic.

„România este ţara care se împrumută la cea mai mare dobândă din Europa, suntem mai rău decât Grecia în perioada ei de criză. În ritmul acesta, vom fi o zonă de spaţiu gri, o zonă de tampon a Rusiei. (…) Perspectiva alegerile anticipate devine o prioritate pentru România”, a declarat şi Dan Barna.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More