Dacian Cioloș: „Nu vindem portul Constanța și nu am făcut sluj în fața nimănui”

0 43

Ultima săptămână a fost una destul de agitată pentru autoritățile române, în special pentru Guvern în general și pentru premierul Dacian Cioloș în particular. Prezent săptămâna trecută la Consiliul European de la Bruelles, cu un madat din partea lui Klaus Iohannis, Dacian Cioloș a fost acuzat în primul rând de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu că nu a avut un mandat legal deoarece acesta nu a fost avizat de către Parlamentul României.

Mai mult, după vizita făcută în Olanda, Dacian Cioloș a fost acuzat de către deputatul Bogdan Diaconu și unele grupuri politice din România că are în intenție de a ceda Olandei controlul asupra portului Constanța pentru a convinge această țară să accepte primirea României în spațiul Schengen.

Imediat după întoarcerea în România și elaborarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență care reglementează temporar modul în care se fac interceptările în România, Cioloș a fost acuzat de o parte a presei și a societății civile că “reinstaurează regimul securist” deoarece dă puteri explicite de cercetare penală Serviciului Român de Informații.

Desigur că toate aceste acuzații și încă multe altele, printre care aceea că ar fi un sclav al autorităților de la Bruxelles și acum s-ar afla într-un fel de vacanță în România, au fost postate și pe pagina de facebook a premierului.

Aseară, Dacian Cioloș a răspuns la o parte a acestor acuzații și a făcut următoarele precizări, ca răspuns la unele comentarii de pe pagina sa oficială de facebook.

Acesta a precizat că nu a făcut niciodată sluj în fața nimănui și că atitudinea sa în fața autorităților de la Bruxelles și a liderilor țărilor europene este una demnă care încearcă să aducă, prin negociere, avantaje pentru România. Premierul a declarat clar că nu se vinde portul Constanța și a mai spus că pentru atingerea obiectivelor de țară este nevoie de diplomație și negociere și nu de declarații populiste și sforăitoare care nu au nici un fel de substanță și nu aduc plus valoare pentru România. Cioloș a spus că portul Constanța are un potențial enorm de care “ai noștri” și-au bătut joc până în prezent și că România trebuie să folosească acest potențial și nu să-l lase să se piardă.

Cioloș i-a îndemnat pe români să se ralieze efortului de a face curățenie “la noi acasă” deoarece nu europenii sau străinii în general sunt vinovați de faptul că în România se fură și că țara noastră a rămas mult în urmă din cauza corupției generalizate. Singurii care sunt răspunzători de asta sunt românii și doar ei singuri pot genera o schimbare în bine la ei în țară a precizat premierul.

Recomandari