Dacian Cioloș: Greaua moștenire în domeniul fondurilor europene nu există

0 39

Fostul premier Dacian Cioloș îi transmite prim-ministrului Sorin Grindeanu să iasă din logica afirmațiilor false din campanie și să guverneze transparent, pentru că „greaua moștenire în domeniul fondurilor europene nu există”.

„Domnul Sorin Grindeanu nu reușește, după aproape două luni de guvernare, să iasă din logica unor afirmații false făcute de PSD în campania electorală. Cu atât mai mare este dezamăgirea mea cu cât acum datele oficiale îi sunt la îndemână, nu trebuie decât să le ceară miniștrilor din subordine”, spune Dacian Cioloș într-un mesaj pe Facebook.

„Greaua moștenire în domeniul fondurilor europene nu există, domnule Grindeanu, încercați să guvernați transparent și să construiți pe baza politicilor și proiectelor demarate anul trecut în loc să aruncați fumigene ușor de demontat precum „zero fonduri europene””, adaugă fostul prim-ministru.

Postarea lui Dacian Cioloș este însoțită de un articol de pe factual.ro, în care este demontată afirmațiiile lui Sorin Grindeanu, potrivit cărora absorbția fondurilor europene în 2016 a fost zero. „Din execuția bugetară aferentă anului 2016 privind sumele încasate de România din fonduri europene reiese că în țară au intrat aproximativ 7 miliarde de euro”, se arată pe factual.ro.

Ieri, Sorin Grideanu a declarat că în perioada următoare miniştrii vor ieşi cu o analiză la zi a situaţiei pe care au găsit-o la ministere după ce s-au instalat şi obiectivele lor pe perioada mandatului, afirmând că absorbţia de fonduri europene este în acest moment prioritatea principală a Guvernului după ce „anumite întârzieri şi ceea ce s-a pierdut în 2016 nu mai poate fi recuperat”.

Recomandari