Dacian Cioloş după votul la Codul penal: „încă nu este totul pierdut”

0 46

Fostul premier Dacian Cioloş spune că masacrarea Codului Penal în favoarea infractorilor a fost consfinţită astăzi în Parlament, dar că încă nu este totul pierdut, iar partidele parlamentare şi preşedintele trebuie să folosească toate mijloacele pe care le au la dispoziţie pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestor modificări, scrie News.ro.

Dacian Cioloş a scris, pe Facebook, că actuala majoritate PSD – ALDE continuă să “vândă” siguranţa cetăţenilor români şi a bunurilor publice pentru a-i spăla de păcate pe cei care confundă bunurile publice cu bunuri fără stăpân.

„Masacrarea Codului Penal în favoarea infractorilor a fost consfinţită azi în Parlament. Actuala majoritate PSD – ALDE continuă să “vândă” siguranţa cetăţenilor români şi a bunurilor publice pentru a spăla de păcate pe cei care confundă bunurile publice cu bunuri fără stăpân. Încă nu e totul pierdut”, afirmă fosul premier.

El mai spune că partidele parlamentare şi preşedintele Iohannis trebuie să folosească toate mijloacele pe care le au la dispoziţie pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestor modificări.

„Un lucru putem promite: vom elimina aceste modificări nocive imediat ce acest lucru va fi posibil”, a adăugat Cioloş.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional. Legea a fost adoptată cu 167 de voturi ”pentru”, 97 de voturi „împotrivă” şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

Recomandari