Daca sustii protestele te poti trezi cu Politia la usa. Povestea ploiesteanului care a facut gratuit bannere: „N-am făcut nimic greşit, ci doar am susţinut o cauză“

0 40

Printre miile de bannere care s-au văzut pe bulevardele celor mai mari oraşe unde au avut loc proteste în aceste zile, 82 au fost fabricate la Ploieşti şi trimise prin curier rapid la cei care au vrut să-şi exprime nemulţumirea în stradă.

A fost cadoul făcut protestatarilor de un tânăr din Ploieşti, impresionat de marea de oameni care a ieşit să strige împotriva celor care au votat târziu în noapte o lege care favoriza abuzul.

Horia Ioan Georgescu are 32 de ani, este căsătorit şi tatăl unui băieţel în vârstă de 4 ani. Administrează de ceva vreme o societate privată care are ca activitate adiacentă producerea de bannere şi mash-uri publicitare. În seara în care a văzut zecile de mii de oameni care au ocupat inima Bucureştiului, solicitând anularea ordonanţei care modifica o parte dintre prevederile Codului Penal, Horia a început să plângă, impresionat de gestul tinerilor care au refuzat să accepte ceea ce ei au considerat că este un abuz de putere din partea guvernanţilor.

“Vă mărturisesc că mi-a venit să plâng şi chiar mi-au dat lacrimile. Apoi am zis că, în loc să stau şi să plâng, mai bine fac ceva să particip şi eu într-un fel activ la eveniment. A fost momentul în care am decis să postez un mesaj pe contul meu de Facebook prin care anunţam că mă ofeream să produc bannere gratuit celor ieşit în stradă pentru ca mesajul lor să fie mult mai vizibil”, mărturiseşte Horia.

Unul dintre bannerele produse de Horia Georgescu la Ploieşti, care a fost desfăşurat în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Mesajul a fost ulterior preluat şi proiectat cu lasere pe clădirile din jurul Guvernului, în timpul protestelor la care au luat parte sute de mii de oameni FOTO Sînziana Ionescu

Controlat de Poliţie la două ore după anunţul postat pe Facebook

Gestul său de a participa activ la protest a avut şi urmări neplăcute. Vineri seară, la doar nici două ore după ce a postat pe Facebook anunţul că se oferă să producă bannere gratuite pentru protestatari, s-a trezit cu un echipaj de Poliţie la fabrică. Cineva îi făcuse plângere că ţine angajaţii peste program, iar poliţiştii s-au sesizat.

“N-am făcut nimic greşit, din punctul meu de vedere, ci doar am susţinut o cauză. Da, pot să zic că a fost un risc şi probabil că o să fie şi în continuare dacă mergem pe aceeaşi logică a lucrurilor. Mă gândesc totuşi că oamenii au înţeles că nu asta a fost intenţia mea, de a schimba Guvernul sau raportul de forţe din Parlament. Nu, pur şi simplu a fost o idee în care am crezut şi care în momentul de faţă este realizată şi sunt liniştit pentru asta”, a declarat Horia Georgescu.

În urma controlului, Poliţia Prahova a anunţat prin Biroul de Presă că nu a găsit nimic ilegal care să ţină de activitatea Serviciului Economic.

Recomandari