Dacă România ar intra în război, tinerii nu au motive s-o apere pentru că ţara nu le mai aparţine!

0 50

1. Dacă România va fi atacată din exterior, tinerii români nu au motive să se mobilizeze pentru a-şi apăra țara deoarece nu au ce să apere.
2. Oare politicienii de astăzi cred că merită să-ți dai viața ta de tânăr pentru a apăra avuțiile grandioase agonisite de ei prin furt și înșelăciune de la populația săracă a acestei țări? Se înșeală amarnic. Cine ar face sacrificiul suprem pentru apărarea moșiilor lui Năstase, Băsescu, Elenei Udrea, Mazăre, Oprișan, Hrebenciuc etc. ? NICIUN TÂNĂR!

3. Mulți au afirmat că în România poporul nu mai are ce să apere. Tinerii nu vor să-şi dea viața și nici nu vor să rămână mutilați pentru apărarea intereselor multinaționalelor în timp ce ai noştri conaţionali din Pungești sunt maltrataţi de organele statului în scopuri ordinare: obținerea unor profituri uriașe de către unii care au suficienţi bani să cumpere întreaga clasă politică. Masa largă a populaţiei va rămâne muritoare de foame şi se va transforma într-o mare golaniadă pentru multe generații.
4. Dacă ar fi atacată Spania, Italia, Portugalia, Canada, SUA etc. mulți tineri s-ar înscrie voluntari pentru că ar avea ce apăra acolo: părinții lor! Aceştia muncesc cinstit și le trimit bani lunar ca să poată supraviețui în România noastră coruptă şi strivită de bandiţi.
5. Multor tineri le surâdea ideea unei agresiuni împotriva României, considerând că numai așa ar putea fi eliminați toți trădătorii de neam și țară, toți hoții, pungașii şi  jefuitorii care au făcut praf ţărişoara noastră şi că numai printr-un război ar putea pieri nenorociţii până la ultima suflare.

Concluzia discuției este că acest teritoriu, așa cum a fost şi este guvernat/administrat de întreaga clasă politică românească nu mai prezintă nici un minim interes pentru generația tânără a României. Ideea emigrării tinerilor în masă în scopul atingerii unui trai decent, bazat pe respectul acordat cetățeanului de către autorități, a fost esenţială şi temeinic argumentată.

Mă întreb astăzi: oare politicienii noștri, care se ciondănesc zilnic pe chestiuni minore  de tipul „care este mai de drepta sau mai de stânga”, cunosc opiniile și mai ales noua stare de spirit a generației tinere? Dacă, Doamne fereşte, vom ajunge să ne confruntăm cu elementele unui dezastru politico-militar, pe cine s-ar baza politicienii nostril?

Cred cu tărie că România are în primul rând nevoie de o nouă clasă politică, o clasă politică care trebuie să intre în reconciliere cu poporul, o clasă politică care va şti să asculte glasul tinerei generații producătoare de valori pentru că aceasta va oferi mai târziu bunăstarea părinţilor şi bunicilor lor dar şi politicienii de mâine altfel,  România va dispărea complet din istoria Europei.

Autor: Prof. Mircea Vintilescu

Recomandari