Cutremur puternic în Croația. Oamenii au uitat de carantina de coronavirus și au ieșit pe străzi

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 a lovit duminică dimineaţă capitala Croaţiei, Zagreb, producând importante pagube materiale şi declanşând scene de panică, relatează Agerpres. Oamenii au ieșit în număr mare pe străzi, chiar dacă autoritățile le-au cerut să rămână în case, după ce a fost înregistrat primul deces de coronavirus.

Cutremur de 5,3 pe Richter în Croația

Seismul a avut loc la ora locală (05.00 GMT), iar oamenii au uitat de carantina cauzată de coronavirus, așa că au ieșit panicați din case, pe străzile din Zagreb, potrivit unei corespondente a AFP.

Epicentrul seismului s-a situat la 7 km nord de Zagreb, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean (CSEM).

Oamenii au uitat de carantina impusă de infecția de coronavirus și au ieșit pe străzile din Zagreb, în urma cutremurului puternic

În cartierele vechi din centrul Zagrebului, faţadele unor clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurului, iar numeroase părţi ale oraşului au rămas fără electricitate.

Seismul a fost urmat de o replică cu o magnitudine de 5, la ora 07.00 (06.00 GMT). Autorităţile locale nu au raportat victime într-o primă fază.

Balcanii sunt o zonă cu o puternică activitate seismică, iar cutremurele sunt frecvente.

Croația a fost atinsă și de coronavirus. Până în prezent au fost confirmate 110 cazuri, iar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 29 de cazuri. A fost înregistrată chiar și prima victimă în urma infecției cu coronavirus.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More