Cutremur de mari proporții în Chile. Seismul a avut magnitudinea de 6.8 pe scara Richter

Un cutremur de mari proporții a avut loc, miercuri, în nordul statului Chile, dar deocamdată nu au fost anunțate victime.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cutremur de mari proporții în Chile

Conform Reuters, care citează Centrul German de Cercetări pentru Geoștiințe, marele cutremur din Chile a avut o magnitudine de 6.8 pe scara Richter.

Seisumul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri, iar epicentrul a fost la aproximativ 62 dde kilometri sud-vest de localitatea San Pedro de Atacama.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Orașul San Pedro de Atacama este situat pe un platou înalt arid din munții Anzi din nord-estul Chile.

Val de cutremure puternice în Chile

În ultimul an de zile, Chile a fost lovită de mai multe cutremure de mare intensitate. La mijlocul lunii mai, un seism puternic a zguduit Insula Paștelui, care aparține de Chile. Cutremurul a avut magnitudinea 5.7 și s-a produs în jurul orei 23:55.

ADVERTISEMENT

În septembrie 2019, un cutremur puternic a avut loc în Chile la o adâncime de numai 26 de kilometri. Seismul a fost măsurat cu o magnitudine de 6.6 pe scara Richter și s-a produs la 304 kilometri sud vest de capitala Santiago.

Un cutremur cu magnitudinea de 6.8 pe scara Richter s-a produs la 1 august în largul coastei statului Chile. Seismul a avut epicentrul la 140 km sud-vest de oraşul de coastă Valparaiso, în centrul statului Chile.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În iunie 2019, un cutremur cu magnitudinea de 6.5 pe scara Richter a avut loc în Chile, în apropiere de orașul Coquimbo. Seismul s-a produs la o adâncime de 82 de kilometri în largul coastelor statului american.

Coasta statului Chile este delimitarea de est a Cercului de foc al Pacificului. Cercul de foc este cea mai întinsă zonă ca activitate vulcanică și seismică. În Oceanul Pacific se concentrează peste 60% din totalitatea vulcanilor activi de pe planetă. Două treimi din acest inel de foc se află în arcurile insulare din Pacificul de Vest, iar restul pe țărmurile pacifice ale Americilor (de la nord până la sud).

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More