Curs valutar BNR azi, 9 decembrie 2019. La cât a fost cotată moneda euro

Banca Națională a României publică la ora 13:00 cursul valutar aferent pentru ziua de 9 decembrie. ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă va aduce în timp real cotațiile principalelor valute preferate de români să facă diferite tranzacții, precum și împrumuturi la bancă. Astfel, vom afla cotația pentru euro, dolar, franc elvețan și liră sterlină.

Curs valutar pentru euro

Banca Națională a României a cotat vineri moneda europeană a 4,7785 lei. Joi, aceasta a costat 4,7764 lei, în creștere față de ziua precedentă când a atins valoarea de 4,7744 lei. Totodată, la cursul valutar de marți, 3 decembrie, euro a avut valoarea de 4,7762 lei.

Curs valutar pentru dolarul american

Vineri, Banca Națională a cotat dolarul american la 4,3069 lei. Joi, acesta s-a vândut cu 4,3067 lei, iar la cursul valutar de miercuri, 4 decembrie, moneda Statelor Unite ale Americii a atins valoarea de 4,3117 lei, în scădere față de ziua anterioară când a avut valoarea de 4,3143 lei.

Curs valutar pentru francul elvețian

Francul elvețian a fost cotat vineri la 4,3582 lei. Joi, acesta fusese ctat de BNR la valoarea de 4,3562 lei după ce o zi înainte înregistrase valoarea de 4,3620 lei. În plus, francul elvețian a atins la cursul valutar de marți, 3 decembrie, la valoarea de 4,3584 lei.

Curs valutar pentru lira sterlină

Lira sterlină a costat vineri 5,6554 lei, iar la cursul valutar de joi a înregistrat valoarea de 5,6549 lei. Cu o zi înainte lira sterlină înregistrase valoarea de 5,6236 lei, tot în creștere față de ziua precedentă când a atins valoarea de 5,5970 lei.

Adrian Vasilescu, consilierul de strategie al guvernatorului BNR Mugur Isărescu, a confirmat duminică seară, într-o emisiune televizată, faptul că Banca Națională a intervenit în piața valutară pentru a susține moneda națională, care a fost victima unor presiuni.

”Banca Națională are o rezervă valutară importantă. Rezerva cu aurul a atins 40 miliarde de euro, este imensă această rezervă. (…) Pe piața valutară sunt vorbe… zvonuri, că Banca națională, care oficial nu are voie să intervină, a intervenit neoficial. Asta este o chestiune care a circulat toată luna noiembrie și este un neadevăr imens. În primul rând, Banca Națională nu numai că are voie să intervină oficial, este obligată să intervină când se constată pe piață exces de depreciere sau exces de apreciere”, a declarat Adrian Vasilescu, în direct la Digi 24 Tv.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More