Curs valutar BNR, azi, 29 mai 2020. Află cotațiile celor mai importante valute

Banca Națională a României transmite astăzi cursul valutar actualizat, iar FANATIK vă ține la curent cu noile cotații ale celor mai importante valute. Pentru moment, ne raportăm la valorile anunțate în ziua de joi, 28 mai, iar veștile sunt cât se poate de bune. Asta pentru că moneda europeană, dolarul american, lira sterlină și francul elvețian au înregistrat ușoare scăderi.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Curs valutar BNR pentru Euro

Conform celor mai recente cotații valutare din tranzacțiile interbancare date publicității de Banca Națională a României, euro costă 4,8421 lei. Prin urmare, moneda europeană înregistrează o scădere de 0,0011 unități față de valoarea de 4,8432 lei, stabilită în urma ședinței BNR de miercuri, 27 mai.

Curs BNR pentru Dolar

Dolarul american a fost cotat la 4,3983 lei, înregistrând o scădere de 0,0070 unități, în comparație cu valoarea afișată în data de 28 mai, când prețul acestei monede a fost de 4,4053 lei. Prin urmare, dolarul vine cu vești cât se poate de bune pentru investitorii români.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Curs valutar GBP. Cum se situează Lira Sterlină

Potrivit cursului valutar dat publicității în ziua de joi, 28 mai, lira sterlină a fost cotată la 5,3915 lei. Moneda britanică a înregistrat astfel o scădere de 0,0387unități față de cotația din ziua bancară precedentă, când avea valoarea de 5,4302 lei.

Curs valutar BNR pentru Franc Elvețian

Marți, 26 mai, francul elvețian a fost cotat la 4,5368 lei, înregistrând o scădere de 0,0068 unități în raport cu valoarea anunțată în ziua bancară precedentă, când această monedă putea fi cumpărată la prețul de 4,5436 lei.

ADVERTISEMENT

Banca Națională a României comunică în mod regulat cursul valutar, informațiile respective fiind disponibile în fiecare zi bancară, de la ora 13:00, pe site-ul oficial al instituției. Din momentul afișării, cotațiile devin valabile pentru toate tranzacțiile încheiate până la momentul în care instituția transmite noi valori.

De asemenea, BNR a publicat noile cotații ale indicelui ROBOR, iar veștile sunt excelente pentru românii cu credite în lei. Mai concret, ROBOR la 3 luni a înregistrat o scădere importantă, ajungând la valoarea 2,40. În ceea ce privește ROBOR la 6 luni, acesta a ajuns la 249.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More