Cum vom călători cu trenul, avionul și metroul din 15 mai. Ministrul Transporturilor, anunț de ultimă oră

Începând cu data de 15 mai vor intra în vigoare primele măsuri de relaxare, iar autoritățile anunță cum vom putea călători cu trenul, avionul și metroul.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cum vom călători cu trenul, avionul și metroul din 15 mai

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a explicat cum se va putea călători cu trenul, avionul și metroul începând cu data de 15 mai, conform recomandărilor făcute de Comisia Europeană.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

”Va exista obligativitatea purtării măștii de protecție. Pe cale ferată se va menține regula un loc liber, unul ocupat. Menținem regula ca șeful tren să vizualizeze biletul și nu va exista vagon-restaurant”, a declarat ministrul la Antena 3.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

În ceea ce privește transportul cu metroul, Lucian Bode a precizat că în București vor circula 65 de garnituri, iar timpii de așteptare vor urca de la 2-3 minute la maximum 10-12 minute.

”Nu va exista loc liber în avion”

”La intrările în metrou vor exista controale. În stații, prin dispecerate, se va monitoriza distanța de protecție și ne vom asigura că în trenuri vor fi marcate locurilor dintre cetățeni”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Gigi Becali, o nouă declarație uluitoare: „Dacă se duc o mie de bolnavi de coronavirus și se împărtășesc curat, mă duc și eu”
  • Un cunoscut medic român îi atacă pe cei care nu cred că noul coronavirus e un pericol real: „Voi sunteți cei mai deștepți din galaxie”
  • Detalii șocante! Ce a apărut pe telefonul Luizei Melencu, după dispariție
  • Ludovic Orban a participat la o nouă şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă! Declarații de ultimă oră: „Perioada de mustrare a trecut. Începând de marți vom da amenzi”
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

Lucian Bode a afirmat că nu există nicio recomandare din partea Comisiei Europene pentru lăsarea liberă a locului din mijloc în transportul aerian și consideră că acest lucru este bun, deoarece o astfel de măsură ar fi dus la scumpirea prețului biletelor.

”Deschiderea pentru check-in se va face cu patru ore înainte de zbor. Dacă vom zbura, vor exista reguli și la îmbarcare și la debarcare. Nu va exista loc liber în avion, pentru că astfel companiile ar fi avut pierderi mari financiare”, a menționat ministrul.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Adina Vălean recomandă limitarea mesei în avion

Comisia Europeană a prezentat, miercuri, un pachet de orientări şi recomandări pentru a ajuta statele membre să elimine treptat restricţiile de călătorie şi pentru a permite întreprinderilor din domeniul turismului să îşi redeschidă porţile.

”Dorim să creăm condiţii sigure în fiecare mod de transport, în măsura posibilului, atât pentru persoanele care călătoresc, cât şi pentru lucrătorii din domeniul transporturilor”, a declarat comisarul pentru transporturi, Adina Vălean.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Pentru siguranța călătoriilor cu avionul, Adina Vălean recomandă purtarea măștilor în huburile și în mijloacele de transport. Pentru călătoria cu avionul, ea recomandă limitarea mișcării în aeronave, limitarea contactului cu produse și limitarea mesei în avion.

Printre altele, pachetul ”Turism şi transport” al Comisiei include o strategie globală de redresare în 2020 şi în perioada ulterioară și o abordare comună a restabilirii libertăţii de mişcare şi a eliminării restricţiilor la frontierele interne ale UE, în mod treptat şi coordonat.

ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More