Cum va fi vremea în România în luna iunie. Când vine cu adevărat vara în țara noastră

Începând de săptămâna viitoare vom intra calendaristic în lunile de vară, dar vremea bună se va lasă așteptată în România, astfel că luna iunie începe cu temperaturi sub normal.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în România în luna iunie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru perioada 1 iunie – 29 iunie 2020, iar țara noastră se pregătește încet de temperaturile ridicate ale verii.

În săptămâna 1-8 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei
perioade, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în cea mai mare parte a țării. Excepție va face sud-estul țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale ale perioadei.

Iunie vine cu temperaturi normale în partea a doua

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru intervalul 8-15 iunie, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a acesteia.

ADVERTISEMENT

În săptămâna 15-22 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui specific pentru această săptămână, în toate regiunile.

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele normale pentru perioada 22-29 iunie, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele intracarpatice.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

O alertă meteo de la ANM a intrat în vigoare în cursul zilei de miercuri și se va întinde până la finalul lunii mai. Vor fi ploi abundente, grindină și vijelii până duminică la ora 23:00.

În urmă cu câteva zile, orașele Turda și Câmpia Turzii s-a abătut o rupere de nori și o grindină care a făcut prăpăd în câteva minute. În doar câteva minute torul a fost acoperit cu un strat consistent de gheață, aceasta căpătând consistența zăpezii topite, într-un strat gros, pe șosea și pe trotuare.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More