Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

0 8

PSD va pierde enorm în fiefuri pe care le domină de zeci de ani, USR/PLUS va obține un scor politic foarte mare, dar va obține un număr foarte mic de primari, la fel și Pro România. PNL va obține un scor istoric, de cel puțin 33%. Iar surpriza acestor alegeri va fi Partidul Ecologist(PER), care va câștiga cel puțin un municipiu reședință de județ. Și PMP va obține un scor remarcabil, după o campanie în care a investit sume uriașe de bani.
Pe vot politic, adică la consiliile locale și județene, situația ar sta cam așa, conform datelor compilate din sondajele partidelor:
PNL- 33-34%
PSD- 22-25%
USR/PLUS- 15-16%
Pro România- 9-10%
PMP- 6-7%
UDMR- 5-6%
În ceea ce privește numărul de președinți de consilii județene, PSD va pierde cam jumătate din actualele portofolii deținute în favoarea PNL. PSD se bazează în calculele interne pe un număr de 15-16 mandate de șefi de CJ. Grosul va fi luat de PNL, care ar putea ajunge să conducă în jur de 20 de județe. Și în ceea ce privește municipiile reședință de județ PNL își va lua partea leului, iar la comune s-ar putea apropia de un scor de aproape 47%!
Singurul județ în care PSD va obține un scor „ca pe vremuri” va fi Oltul. Urmat de Buzău și Dolj. Scoruri foarte strânse se vor înregistra în Teleorman, Argeș, Vrancea, Galați și Brăila, fiefuri PSD în care altădată candidații partidului defilau.

Recomandari