Cum se construiește o casă TRADIȚIONALĂ în secolul XXI ?

0 47

Se vorbește mult în ultima perioadă de construcția caselor tradiționale sau moderne. De fapt, cum se construiește o casă tradițională în secolul XXI? Cât trebuie să consume?

Fiecare dintre noi, cei care locuim într-o casă tradițională, suntem victime ale consumului de energie extrem de ridicat. Asta vi se pare normal?Prețul țiteiului pe piața mondială a scăzut la sub o treime față de anii anteriori, dar prețul gazului este în creștere… E normal?

Nici viitorul nu aduce mai multă speranță, așadar, nu ne rămâne decât să ne preocupăm singuri de reducerea consumului casei în care locuim.

500_F_26856538_QMnEN6qiSQImyyQltT8fPlsWeMVRoJo4

Cum putem reduce consumul de energie la o casă?

Directivele Uniunii Europene prevăd ca din 2020, pe teritoriul Uniunii casele noi să fi construite cu un anumit consum de energie. Să fie perfect termoizolate, iar consumul să fie cu 80 % mai mic decât la o casă obișnuită, astăzi.

Casele tradiționale de până astăzi se construiesc “la roșu”, apoi se izolează anumite părți care rămân la vedere. Fundația nu este izolată, pereți nu sunt eficient termoizolați, ferestrele ieftine și planșeul construit doar din beton ne permit să pierdem mare parte din căldura pe care o plătim suficient de scump.

Încă din primi ani de școală am învățat că aerul cald se ridică în sus. Dacă nu vrem să îl pierdem, ar trebui să luăm măsuri.

bvsand

Prin izolarea termică a fundației unei case putem reduce cu 20-25 % consumul de energie. Izolarea eficientă a planșeului (tavanelor) poate reduce cu încă 25-30 % consumul de energie. Zidurile prevăzute cu un strat izolator de calitate și ferestrele cu termoizolație ridicată, montate fără punți termice, pot reduce semnificativ consumul total de energie a casei. Toate aceste aspecte atent realizate, pot reduce consumul unei case cu pănâ la 80 %.

În unele țări ale UE se construiește ținând cont de aceste aspecte, iar izolația fundației, a zidurilor și a planșeului se realizează cu un strat de până la 30 cm de izolator de calitate.

httpss://www.youtube.com/watch?v=LwA63gnVauw

Recomandari