Cum PROFITĂ MAFIA PIEŢELOR de bătrânele care vând pătrunjelul pe trotuare. ”Îmi dă marfă și îi dau bani, jumătate ea, jumătate eu”

Maşina opreşte dimineaţa în apropierea pieţei, iar din ea coborară câteva femei, de diferite vârste şi etnii. Turismul pleacă, iar femeile, cu sacoşe pline în mâni, se despart. La un moment dat, întind pe trotuare folii de diferite culori şi dimensiuni şi despachetează: pătrunjel, mărar, leuştean, ceapă verde, morcovi etc. Doar că… nu sunt produsele lor, scrie libertatea.ro

Nu există piaţă care să nu aibă pe un trotura din apropiere măcar o bătrână care vinde cîteva legături de verdeaţă, poate şi un pic de usturoi, ardei iute, în fine, cam ceea ce ar putea cultiva şi ea pe lângă casă, cu puterile pe care le mai are. Sigur că te înduioşează situaţia şi preferi să cumperi de la bătrână, chiar dacă preţul este mai mare decât în piaţa din imediata vecinătate! Cum să nu ajuţi o vârstnică la necaz?! Şi… exact aici este capcana!

”Îmi dă marfă și îi dau bani, jumătate ea, jumătate eu”

În înregistrarea realizată de Libertatea, una dintre femeile descrise mai sus explică ce se întâmplă de fapt: ”Mamaie, a cui este marfa?” ”E a lu o fată, îmi dă marfă și îi dau bani, jumătate ea, jumătate eu”. ”Cine te aduce?” ”O fată cu mașina! Aduce și pe alea grase, pe țigăncile alea! Și pe alea tot ea le aduce!”

Adică o anumită duduie aduce femeile cu maşina, tot ea le dă şi marfa, apoi, seara, le ia, inclusiv marfa nevândută, apoi împart banii. Este un caz pe care nimeni nu l-ar crede dacă nu ar fi înregistrat, pentru că e un film cumva suprarealist: bătrânele ”cosa nostra”, mâna dreaptă a mafiei pieţelor din sectorul 4!

Mămăiţele ”cosa nostra” fac contrabadă de trotuar

De ce? Pentru că respectiva mafie, încurcată de acţiunile tot mai dese ale poliţiei locale, foloseşte acum femeile în vârstă pentru a introduce la vânzare marfa de contrabandă. Acest tip de recilcare a evaziunii financiare constă în împărţirea profitului în proporţie de 50% – 50% cu vânzătoarele, pentru a cointeresa femeile şi a perpetua afacerile ilegale prin acest mecanism.

Tot din înregistrare reiese că povestea politiştilor locali care hăituiesc ”sărmanele bătrâne” e o invenţie a mafiei pentru a întărâta opinia publică împotriva autorităţilor, pentru a le intimida pe acestea în acţiunile întreprinse împotriva bătrânelor ”cosa nostra” care fac contrabadă de trotuar.

De asemnea, spun reprezentanţii Primăriei sectorului 4, un alt efect al controalelor planificate de primărie prin poliţia locală, este acela că infractorii se pretează din ce în ce mai des la violente fizice şi verbale la adresa politiştilor. Recent, o poliţistă a fost bătută în plină stradă şi a avut nevoie de îngrijiri medicale!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *