„Cum e posibil ca ministrul de Interne să vorbească de lovitură de stat? Ce înțeleg subalternii?”

0 19

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi o critică în termeni duri pe Carmen Dan, ministrul demisionar de la Interne. „În mod normal, Carmen Dan trebuie eliberată grabnic din funcţie, având în vedere afirmaţiile privind desfăşurarea unei lovituri de stat. Un ministru de Interne nu poate face astfel de afirmaţii politice. Ce să înţeleagă structurile din subordinea MAI?”

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi consideră că ministrul de Interne, Carmen Dan, încă în exerciţiu, trebuie eliberată rapid din funcţie – mai exact, trebuie parcurse toate procedurile legale de vacantare a funcţiei – ca urmare a declaraţiilor privind desfăşurarea unei lovituri de stat:

„Declaraţiile lui Carmen Dan, ministru de Interne încă în exerciţiu, care susţine că ne confruntăm cu o „veritabilă loviturăde stat”, nu pot fi acceptate din partea unui conducător al structurilor de forţă. Nu vorbim de un simplu comunicator al PSD, care are dreptul la opinie şi care poate urma instructajul de comunicare livrat de la partid, ci chiar de ministrul de Interne, care are în subordine numeroase structuri de ordine publică şi care transmite, implicit, mesaje către cei pe care încă îi coordonează”, a declarat deputatul PNL.

Potrivit acestuia, au mai existat momente în istoria îndepărtată a PSD când oameni din Ministerul de Interne au vorbit despre lovituri de stat – şi ele s-au sfârşit tragic.

Ministrul demisionar de Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri seara, la un post TV, ca „ne confruntam cu o veritabila incercare de lovitura de stat” si l-a acuzat pe premierul Sorin Grindeanu ca gandeste cu „creierul” lui Victor Ponta.

„Funcţia de ministru de Interne obligă la rigoare şi prudenţă. Nu poţi pune instituţiile statului în stare de alertă doar pentru că simţi nevoia să îţi probezi loialitatea politică faţă de Liviu Dragnea. De altfel, nu este pentru prima dată când doamna Carmen Dan depăşeşte cadrul strict permis unui ministru de interne, după ce, în luna februarie, a prezentat, din poziţia sa oficială, o listă a persoanelor care susţineau protestele împotriva Guvernului – gest care, venind din partea conducătorului unui minister de forţă, poate fi considerat o intimidare”, a mai spus Raeţchi.

„Dincolo de tot spectacolul grotesc oferit de taberele PSD care se sfâşie pentru putere, doamna Carmen Dan ar trebui eliberată grabnic din funcţie – mai exact, trebuie parcurse toate procedurile legale de vacantare a funcţiei – pentru că a comis un act iresponsabil în raport cu rigorile funcţiei sale”, a explicat deputatul Raeţchi.

Recomandari