Cum au fost desfiintati policitienii in campaniile electorale folosindu-se de escapadele sexuale

0 18

Una dintre cele mai puternice lovituri pe care un politician le poate primi, mai ales în perioada premergătoare unor alegeri electorale, e apariţia publică a unor imagini cu caracter explicit în care e protagonist.

Propagarea unor filmuleţe sau imagini cu caracter tendenţios e una dintre cele mai puternice arme politice, folosită adesea în mediul politic din toată lumea. De la preşedinţi de stat – cum e cazul fostului lider american Bill Clinton – până la senatori, deputaţi sau primari, scandalurile sexuale au făcut deliciul presei de tabloid din întreaga lume, lovind serios în reputaţia celor vizaţi.

În România ultimilor ani mai multe cazuri de acest gen au devenit publice, de regulă în campaniile electorale sau în preajma acestora. Nici ultima campanie, cea pentru alegerea primarilor, nu a fost ocolită de astfel de poveşti.

Unul dintre protagonişti a fost Constantin Boşcodeală, fost primar al Buzăului. O filmare în care se presupunea că apare fostul edil a fost trimisă, anonim, pe redacţiile mai multor ziare şi televiziuni. Filmarea a apărut la începutul acestui an, în condţiile în care Boşcodeală intenţiona să candideze pentru un nou mandat de primar. Nu a mai făcut-o, însă, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare într-un dosar privind fapte comise în calitate de primar.

Filmarea în care apare Boşcodeală a fost realizată, pe ascuns, într-o cameră de hotel şi în ea se observă cum fostul primar ar întreţine relaţii sexuale cu două domnişoare. La momentul apariţiei respectivei filmări, însă, Boşcodeală a negat veridicitatea materialului.

Într-un caz similar a fost implicat şi deputatul PSD de Neamţ Ionel Aresene, despre care presa locală a scris că ar apărea într-un film în care întreţine raporturi sexuale cu o tânără.

„E un trucaj. Unii dintre adversarii mei politici, din disperare, au ajuns să folosească trucaje video în încercarea de a-mi păta imaginea publică. Doresc să le transmit un mesaj foarte clar: nu mă voi lăsa intimidat de nimeni!”, s-a dezvinovăţit politicianul la o zi după ce înregistrarea a fost difuzată de postul de televiziune EST TV Neamţ.

Protagonistul unui caz similar a mai fost, în trecut, Ion Nuică, consulul român de la Chişinău (foto sus), care a fost nevoit să demisioneze după ce a apărut pe internet un filmuleţ care îl înfăţişa în compania unei femei, în ipostaze explicite. Tot în ţara vecină a apărut şi un film porno în care apare fostul premier al Republicii Moldova, Vladimir Filat. Fostul premier întreţine raporturi sexuale cu o jurnalistă, filmarea fiind realizată pe ascuns şi făcută publică de un contracandidat politic.

Recomandari