Cum ar vrea Mircea Badea să-şi înmatriculeze maşinile în replică la scandalul plăcuţelor anti-PSD: „Dacă e cool, atunci bine!“

0 44

Mircea Badea a reacţionat critic în cazul şoferului maşinii cu număr anti-PSD înmatriculată în Suedia, care a rămas fără permis, fără plăcuţe şi căruia Poliţia Română i-a deschis dosar penal.

Realizatorul emisiunii „În gura presei“, de la Antena 3, a anunţat pe Facebook că e pregătit să-şi facă plăcuţe personalizate dacă românii sunt de părere că „e foarte bine şi e cool“.
Badea a dezvăluit şi la ce numere de înmatriculare s-a gândit, mesajele fiind cu ţintă directă către preşedintele României, Klaus Iohannis, către partidul Uniunea Salvaţi România (USR), dar şi către realizatorul Realitatea TV Rareş Bogdan şi consultantul politic Cozmin Guşă.

„Să recapitulăm: am trei maşini. Vreau să mai iau una. Foarte probabil voi avea patru. Dacă îmi fac următoarele numere de înmatriculare: MUIEKLAUS, MUIEGUSA, FMMRARESBG, MUIEUSR e foarte bine şi e cool. Atunci bine!“, a transmis Badea pe Facebook.
Amintim că Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, Răzvan Ştefănescu, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral.

Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare „MUIEPSD“ nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti a precizat că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

Şoferul maşinii a ajuns, marţi, însoţit de avocat la sediul Poliţiei Rutiere pentru a-şi clarifica situaţia. El susţine că ar fi schimbat plăcuţele de înmatriculare dacă poliţiştii care l-au oprit anterior ar fi dispus acest lucru, întrucât are la el şi numerele de înmatriculare oficiale ale maşinii.
Recomandari