Cu ce problemă majoră se va confrunta România în lupta cu coronavirusul. Alexandru Rafila, semnal de alarmă: “Situaţia nu este sub control”

Alexandru Rafila a vorbit despre următoarea problemă cu care se va confrunta România în lupta cu pandemia de coronavirus. Aceasta nu este reprezentată de numărul de infecții, ci de izbucnirea de noi focare.

Alexandru Rafila anunță care va fi problema României în următoarea perioadă în lupta cu pandemia

Președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit în cursul zilei de miercuri despre situația pandemiei de COVID-19 de la nivelul întregii țări. Acesta a avertizat asupra unor noi probleme cu care s-ar putea confrunta cei din sistemul medical. Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Alexandru Rafila a explicat de ce Suceava nu a ieșit încă din carantină, la fel ca Țăndărei, și a expus și situația din Galați, acolo unde un nou focar pune probleme.

Acest aspect, reprezentat de noile focare, a fost semnalat de medicul care reprezintă România la OMS. El a avertizat că aceasta poate fi viitoarea problemă în săptămânile de după relaxare.

”Situația din Suceava nu este sub control. Am avut un moment, însă lucrurile evoluează acolo, astfel că a fost menținută carantina. La Galați este un focar într-o instituție medico-legală.

Problema noastră o să înceapă să fie focarele, nu atât numerele de cazuri, ci concentrarea lor în anumite focare. Gestionarea lor va intra la Direcțiile de Sănătate Publică.

Putem spune că eliminarea focarelor din țară va fi cheia următoarei perioade”, a spus medicul la Digi 24.

Rafila, încrezător că populația va respecta măsurile de distanțare socială

În ceea ce privește relaxarea măsurilor de izolare de după 15 mai, Alexandru Rafila e încrezător că populația va continua să se comporte responsabil și va respecta normele de igienă.

”Sper ca lumea să nu aibă un comportament diferit în următoarele trei zile care urmează, odată cu ridicarea unor măsuri.

Trebuie să ne comportăm la fel. Eu mizez pe faptul că lumea va fi în continuare precaută și se va ține de cele trei pincipii de igienă: mască de protecție, spălat pe mâini cât mai des și distanțare.”, a mai spus doctorul Rafila pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari