Cu au sabotat PSD si UDMR votul in Diaspora. Operaţiunea „Secţii Fără Membri”, pusă în scenă pentru a sabota oamenii din Diaspora

0 1

Deşi a anunţat că va avea peste 220 de reprezentanţi în echipele secţiilor de votare din străinătate, PSD nu şi-a mai onorat angajamentul în ziua scrutinului europarlamentar. O investigaţie Dela0.ro semnată de jurnaliştii Diana Oncioiu şi Vlad Stoicescu arată că un membru din cinci propuşi de PSD să facă parte din birourile electorale constituite în diaspora nu s-a mai prezentat la secţia în a cărei componenţă ar fi trebuit să se afle.

Nici reprezentanţii desemnaţi de UDMR nu s-au sinchisit de buna desfăşurare a procesului electoral peste hotare, aproape jumătate dintre ei absentând pe 26 mai.

Capacitatea scăzută a secţiilor din străinătate de a gestiona fluxul mare de votanţi a determinat, în ultimă instanţă, protejarea procentelor electorale ale PSD (şi a locului secund ocupat în clasamentul general al scrutinului europarlamentar).

Operaţiunea Secţii Fără Membri, pusă abil în scenă de PSD şi aliaţii săi politici pentru a submina votul din diaspora, demonstrează încă o dată că organizarea unui scrutin democratic nu poate depinde de interesele şi strategiile electorale ale unui partid politic.

Mai ales în situaţiile în care absenteismul, şi nu participarea, serveşte obiectivelor de putere.

Operaţiunea Secţii Fără Membri e proba definitivă a faptului că în România guvernarea este asigurată de un partid care a sabotat cu bună ştiinţă un drept constituţional fundamental, împiedicând – cu abilitate cinică – zeci de mii de cetăţeni să voteze.

Investigaţia dela0.ro aici.

Recomandari