CTP: „Nu ne salvează puşcaşii marini americani, nici UE. De noi depinde. Ei nu se opri, indiferent ce face Europa!”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la „Jurnalul de Seară”, de la Digi 24, nebunia declanşată de ordonanţa aprobată ieri de Guvernul Dăncilă şi consecinţele asupra României:

  • „Ordonanţa de ieri este prima dată, după ştiinţa mea, când un guvernant după 1989 emite un decret în regim ceauşist. Pentru că nimeni nu poate să i se opună: Comisia de la Veneţia, GRECO, UE, SUA, NATI, nimeni!”
  • Este această justiţie cu circuit închis pe care o inaugurează Secţia condusă de facto de Adina Florea. În timpul lui Ceauşescu, judecătorul primea în plic sentinţa de la partid şi el trebuia să o încadreze în lege. Dar legile nu se schimbau. Erau aceleaşi. Nici măcar comuniştii nu schimbau legile la două săptămâni. Este o secţie specială pentru nomeclatura partidului de guvernământ.”
  • „Aceeaşi secţie se ocupă şi de distrugerea duşmanilor. Gestul ăsta de a lua dosarul lui Dragnea acum este menit să comunice tuturor magistraţilor din România că ei nu mai au a se teme de DNA dacă iau şpagă.”
  • Şi iată la ce s-a ajuns: această secţie îl va cerceta pe domnul Timmermans! Şi pe comisarul Jurova. Iată, sunt penali! Mesajul va fi: noi suntem mai tari şi ca Europa, băi! Îi anchetăm şi pe ăştia din Comisia Europa. Aceşti oameni sunt capabili de orice şi nu se vor opri indiferent ce ar face UE.”
  • „Nu ne poate salva UE. Nici puşcaşii marini americani. Totul ţine de noi. Nu de Rusia. Nu Rusia le cere să facă asta. Ei fac, pentru a-şi păstra puterea şi banii pe termen nelimitat”
Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More