CTP dinamitează Guvernul :”Amenzile sunt INUTILE. Ar trebui direct ARESTARE „

Gazetarul Cristian Tudor Popescu susține că înăspirea pedepselor cu închisoarea pentru cetețenii care zădărnicesc combaterea bolilor sunt substanțiale, însă fără existența unor proceduri în instanță nu vor fi și eficiente. CTP a adăugat că amenzile sunt inutile, arestarea fiind cea mai bună soluție în acest context de criză.

„Este substanțială, dar trebuie să fie și eficientă. Degeaba se rostesc aceste cuvinte, 15 ani, 10 ani de pușcarie, dacă respectivul nu ajunge într-un timp record în spatele gratilor! Dac[ respectivul va putea cu niște avocați să tergiverseze procesul sau să dovedească că e bolnav, și de ce e bolnav? E bolnav de coronavirus! Și dacă are coronavirus și trebuie să facă pușcărie, ce face? Cere pușcărie la domiciliu?

Ar trebui ca pe lângă aceste numere să fie și niste proceduri de urgența pentru instanta. Astfel, aceste numere nu își vor atinge scopul ! Amenzile sunt inutile. Ar trebui direct arestare.

Unii chiar pot să infecteze în mod intenționat. În special, bătrânii. Ca să scapi de ei”, a declarat CTP, la Digi24.

Guvernul României a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă privind majorarea pedepselor pentru cei care nu respectă regulile de carantină în contextul epidemiei de coronavirus. Astfel, cei care nu ţin cont de aceste măsuri pot primi o pedeapsă între 6 luni şi 3 ani de închisoare.

În acelaşi timp, pedepsele ajung până la 12 ani de închisoare dacă regulile nu sunt respectate iar boala care este transmisă către altor persoane provoacă decesul acestora. Dacă cei care răspândesc boala ştiu că sunt bolnavi şi provoacă moartea unui alt cetăţean, atunci pedeapsa ajunge până la 15 ani de închisoare.

Modificările adoptate presupun pedepse de până la 5 ani pentru cei care nu declară corect ţara din care au ajuns la frontiera României. Dacă o persoană nu le spune autorităţilor dacă a intrat în contact cu un caz confirmat de coronavirus, riscă amenzi penale sau chiar pedepse de până la 3 ani de închisoare .

sursa

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More