CTP: „Cei din comisia LIBE au înțeles că tot ce s-a întâmplat ieri în sală – atacul din partea reprezentanților puterii din România la adresa Laurei Codruța Kovesi – e un atac la adresa structurilor europene”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 votul din Comisia LIBE a Parlamentului European, în urma căruia Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe primul loc în cursa pentru șefia Parchetului European.

„Cei din Comisia LIBE au înțeles două lucruri: că Laura Codruța Kovesi are o experiență de luptă sub presiune, în condiții foarte dificile, la nivel înalt, pe care onorabilul altfel candidat francez nu o are, de aceea au considerat-o mai potrivită.

În al doilea rând, mai important, au înțeles din tot ce s-a întâmplat în sală ieri că atacul din partea reprezentanților puterii din România la adresa Laurei Codruța Kovesi nu este numai împotriva dnei Kovesi – și nici măcar în primul rând împotriva dnei Kovesi -, ci împotriva Uniunii Europene, împotriva structurilor europene, venind în consonanță cu toate acțiunile de felul acesta ale puterii de la București de până acum”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat ce înseamnă pentru România votul din Comisia LIBE, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a subliniat că acum există cel puțin două Românii.

„Care România? În momentul acesta avem cel puțin două Românii. Avem niște români care o insultă din toate pozițiile pe dna Kovesi. Sub conducerea ideologului de la Belgrad, dl Ghiță, dna Kovesi e decretată ca fiind reprezentanta conspirației europene la nivel înalt împotriva României. Dacă Europa a acceptat-o pe Kovesi, ea e trădătoare de țară si complice la această conspirație a Europei împotriva României.

Mai sunt si alți români care consideră că dna Kovesi, prin propriile-i puteri, făcând față unor atacuri îngrozitoare din partea propriului guvern, așa cum au spus parlamentarii europeni, a reușit să se impună în această bătălie și a reprezentat România cu cinste. Sunt cei care se simt mândri că sunt români împreună cu dna Kovesi. În acest moment nu sunt reconciliabile cele două Românii”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More