Cristina Ţopescu, mesaj pentru Tudor Chirilă: „Iartă-mă, Tudor, mă simt vinovată“

0 62

Jurnalista Cristina Ţopescu i-a transmis un mesaj actorului şi cântăreţului Tudor Chirilă, în contextul în care acesta continuă să protesteze în Piaţa Victoriei şi se declară dezamăgit de numărul tot mai mic de români care ies în stradă într-un moment pe care artistul îl consideră crucial pentru democraţie.

Cristina Ţopescu i-a cerut iertare într-un mesaj public lui Tudor Chirilă pentru că nu a putut să i se alăture în Piaţa Victoriei şi l-a felicitat pentru lecţia pe care o dă.

Jurnalista a explicat că are o problemă în familie, dar a promis că în weekend va face tot posibilul să iasă în stradă şi a făcut apel la români să facă acelaşi lucru.

„Eu îmi cer iertare lui Tudor Chirilă că nu pot fi zilele astea în Piaţă, am pe cineva bolnav acasă şi nu pot pleca. În weekend însă, voi găsi o soluţie şi voi veni. Iartă-mă, Tudor, mă simt vinovată. Sunt mândră că există şi oameni ca tine, ca cei care au puterea de a fi în Piaţă, când sunteţi atât de puţini acolo. Eu am recunoscut de ce nu pot fi în Piaţa Victoriei. Voi, bucureştenii, de ce nu puteţi fi? Poate aveţi motive întemeiate. Sau nu? Poate sunteţi doar obosiţi, nu ştiu. Sper să ne vedem măcar în weekend, atunci mulţi dintre noi nu mai avem nicio scuză, nu lucrăm şi om găsi pe cineva să ne înlocuiască, dacă avem probleme acasă. Mulţumim, Tudor!“, a scris Cristina Ţopescu pe Facebook.

Reacţia jurnalistei vine în contextul în care Tudor Chirilă şi fondatoarele asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Oana Gheorghiu şi Carmen Uscatu, au ieşit în ultimele seri în Piaţa Victoriei pentru a-şi arăta revolta faţă de Guvernul PSD. Artistul a făcut transmisiuni live pe Facebook în care a remarcat, printre altele, numărul extrem de mic al românilor din stradă.

Cristina Ţopescu nu este însă singura care a reacţionat la protestul solitar al lui Tudor Chirilă. Şi jurnalistul Dan Tapalagă a mărturisit pe Facebook că se simte vinovat privind imaginile publicate de actor: „Cum vă simţiţi când vedeţi această imagine? Eu unul am un sentiment de culpă, că n-am făcut tot ce pot. Şi de ruşine faţă de indiferenţa celorlalţi. Adică azi, când totul e pe faţă, când Dragnea şi PSD ne spun în faţă, cu cinism, că îşi vor da aministie şi graţiere pentru el şi borfaşii lui din partid, toată lumea doarme. Treziţi-vă, oameni buni, până nu e prea târziu“.

Marţi seară, Chirilă a publicat doar o imagine în care apare alături de Oana Gheorghiu ţinând sus o pancartă sugestivă privind priorităţile actualei guvernări.

Cu o seară înainte, Chirilă a explicat şi că se află în Piaţa Victoriei pentru că nu poate accepta pur şi simplu ca Guvernul să dea ordonanţă de urgenţă pentru amnistia şi graţierea „hoţilor şi a grupurilor infracţionale“.
„Ne aflăm în Piaţa Victoriei, aş vrea să vă spun că sunt 15.000 de oameni care să protesteze împotriva nemerniciei ăsteia cu graţierea şi amnistia prin ordonanţă de urgenţă, dar nu sunt. Suntem trei oameni pe trotuar, legal, ăştia suntem, trei oameni care am venit cu o pancartă care, după părerea noastră, spune totul. (…) Noi ne aflăm aici pentru că ni se pare absolut impardonabil şi absolut nebunesc să fim în altă parte când peste câteva zile sau peste câteva săptămâni se pregăteşte ordonanţa care să graţieze şi să amnistieze hoţii României din ultimii 10-15 ani. Pentru că frustrările sunt mai mici când ştii că ai făcut ceva până în ultima clipă. Suntem aici de bunăcredinţă şi pentru că avem altă părere despre România“, a detaliat solistul Vama.

Tudor Chirilă a precizat şi că se aştepta ca reacţia societăţii civile să fie mai virulentă după Consiliul PSD „în care liderul suprem a luat-o razna definitiv“: „Dar se pare că nu e aşa. Asta e! Noi suntem fraierii care nu realizează că trăim într-o Românie extraordinară, plină de şcoli, plină de spitale, plină de autostrăzi, plină de locuri de muncă, cu educaţia perfectă a copiilor noştri. Nu înţeleg de ce lumea e nemulţumită de acest partid care a adus României numai bine. Deci nu înţeleg ce vor ăştia cu statul lor paralel. PSD-ul ne spune că totul este extraordinar şi noi ne încăpăţânăm să spunem că nu trăim în România în care ar trebui să trăim. Incredibil ce nebuni suntem şi ce manipulatori. Lăsând gluma la o parte, suntem aici ca să nu regretăm când va fi momentul că nu am fost aici. (…) Vom petrece un Crăciun cu speranţa că cineva cândva ne va face şi nouă cadou puţină democraţie şi o ţară decentă“

Recomandari