Cristian Tudor Popescu iese la atac! Tudorel Toader urmareste transformarea DNA in „Panarama anticoruptie”!

0 19

Cristian Tudor Popescu considera ca propunerile lui Toader „urmaresc transformarea, la un moment dat, a DNA in PNA”. „Asa se numea Directia Nationala Anticoruptie inainte de anul 2005. PNA, adica prescurtarea de la Panarama anticoruptie, acea institutie, PNA, care avea grija sa nu deranjeze niciun demnitar de rang inalt, niciun politician, care livra NUP-uri in serie acestor personaje”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

„De ce spun asta? Pai haideti sa vedem ce masuri anunta domnul Tudorel Toader: eliminarea presedintelui Romaniei din numirea procurorilor-sefi. Exact asta s-a intamplat in 2005, cand presedintele a fost implicat prin lege, a avut posibilitatea sa numeasca procurorii-sefi. Inspectia Judiciara trece in subordinea Ministerului Justitiei. De asemenea, se urmareste cresterea presiunii magistratilor si, in special, asupra procurorilor, infiintandu-se aceasta directie speciala, pe langa DNA si DIICOT, pentru urmarirea penala a magistratilor. in plus, raspunderea magistratilor este in solidar cu statul automat acum, ceea ce nu se intampla pana in clipa de fata. Vor fi facuti raspunzatori magistratii pentru infractiunile petrecute in justitie, in procesul de judecata, statul indreptandu-se impotriva lor indata ce a fost silit sa raspunda si, eventual sa plateasca pentru aceste erori judiciare”, a adaugat jurnalistul, conform Digi24.

„Aceste masuri, in special cea prin care presedintele este eliminat din procesul numirii procurorilor-sefi, sunt anuntate chiar inainte de comunicarea evaluarii DNA si, repsectiv, a doamnei Kovesi. Toate converg pentru ca Romania sa redevina, din punctul de vedere al justitiei, cea dinainte de 2005 si coruptia sa fie in tara noastra un drept al omului, de care vor beneficia, insa, numai unii”, a apreciat Cristian Tudor Popescu.

Recomandari