Cristian Tudor Popescu, dezvăluiri penale despre Tăriceanu: ‘A fost protectorul hoţilor’

0 14

Cristian Tudor Popescu dă de pământ cu şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Jurnalistul face dezvăluiri penale despre copreşedintele ALDE.

Cristian Tudor Popescu a declarat că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost „călăuza penalilor și protectorul lor în Parlament”. El a amintit incidentul cu „bilețelul roz” pe care Călin Popescu Tăriceanu i l-ar fi strecurat lui Traian Băsescu pentru ca cel din urmă, pe atunci președintele României, să intervină într-un dosar de la Parchet. „Cum să plece? În primul rând, că ce se întâmplă cu domnul Tăriceanu că în sfârșit este urmărit penal este un lucru bun pentru el și pentru hoții din parlament. Pentru că ăsta este Sfântul Anton, protectorul hoților. Îl cheamă și Anton, Călin Anton Popescu Tăriceanu. Și asta nu de ieri de alartăieri. De ani de zile. Amintiți-vă de bilețelul acela cu Patriciu, roz, galben cum era el . El este călăuza penalilor și protectorul lor în Parlament. Toate luările lui de poziție, propunerile legislative, tot ce face acolo este îndreptat spre apărarea hoților. Pe undeva era necinstit, neomenesc. El de ce să nu fie în breaslă? E acum e și el urmărit penal. E echitabil. Se poate să bea şampanie de pe picior de egalitate cu prietenii săi. De ce nu pleacă din funcție? Vă dați seama ce s-ar întâmpla dacă ar pleca? Cred că ar fi lovit de andropauză instant. Funcția asta e afrodisiac pentru acest gigoloi tomnatec aș spune, sau chiar iernatec. D-aia nu pleacă”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Al doilea om în stat este urmărit penal de DNA Brașov pentru mărturire mincinoasă și favorizarea înfăptuitorului în dosarul Pădurea Snagov și Ferma Băneasa. „Fiind audiat la data de 15 aprilie 2016, în depoziția luată sub jurământ, acesta a făcut declarații necorespunzătoare adevărului (….) urmărind prin aceasta împiedicarea / îngreunarea cercetărilor și a tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată, mediatizat prin comunicatul nr 654 din 18 mai 2016.

Astfel, suspectul Popescu Tăriceanu Călin a menționat în mod nereal că nu a avut cunoștință de achiziționarea drepturilor succesoarele ale lui Al României Paul de către Silberstein Tal, Truică Remus și alții și că nu a discutat cu Truică Remus despre taxele notariale. De asemenea, acesta a mai declarat că nu are relații apropiate și nu a păstrat legătura cu inculpații Andronic Dan Cătălin și Silberstein Tal, cu care s-a întâlnit doar sporadic, aflând din presă, ca urmare a comunicatelor DNA, despre acest dosar. A precizat, de asemenea că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România”, a precizat DNA. Călin Popescu-Tăriceanu a respins acuzațiile și a denunțat un abuz. „Nu vreau să intru în acest moment pe fondul problemei, dar este absurd să fiu bănuit că aș fi vrut să-mi periclitez poziția în societate, să favorizez prin mărturie mincinoasă persoane cu care nu am niciun fel de legături sau afinități. Mai mult, ca unul care respectă rolul Monarhiei pentru Romania în trecut și în prezent, am avut totdeauna o atitudine de dispreț față de demersurile uzurpatoare de calități și drepturi ale celui care se autointitulează Paul de România. Sigur, în ziua de azi, când trăim într-o republică a procurorilor bazată pe politica dosarelor și cătușelor, alegerea nu o mai pot face cetățenii în mod democratic. Pe 5 iunie vor fi alegeri, dar indiferent pe cine aleg cetățenii, azi deciziile sunt luate de instituțiile de forță care controlează societatea. Aceste instituții au scăpat complet de sub controlul civil obligatoriu”, a spus președintele Senatului.

În dosarul retrocedării Fermei Băneasa şi a Pădurii Snagov, procurorii DNA Braşov au trimis în judecată 21 de persoane. Paul al României deschide lista acuzaţilor, ca beneficiar direct al terenurilor, a căror valoare depăşeşte, spun anchetatorii, 145 de milioane de euro. Remus Truică, om de afaceri cu puternice conexiuni politice, aşa cum îl caracterizează procurorii, a avut însă de câştigat cel mai mult, după ce l-a convins Paul al României să îi cedeze 80% din tot ce obţine în procedurile de retrocedare, drept răsplată pentru influenţarea factorilor decisivi. Dan Andronic este şi el judecat în acest dosar, pentru că ar fi făcut presiuni mediatice în interesul grupului. Miliardarul Benjamin Steinmetz va fi judecat în lipsă, fiind principalul finanţator. Un rol important l-ar fi jucat în grup şi fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, israelianul Tal Silberstein.

Recomandari