Cristian Tudor Popescu da cartile pe fata! Ei sunt preocupati de coruptii care dorm cate trei in pat in igrasie, nu de copiii care mor de cancer!

0 61

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat in aceasta seara politicienii care fac demersuri pentru gratierea persoanelor condamnate pentru coruptie, in conditiile in care copiii bolnavi de leucemie sunt condamnati la suferinta sau chiar la moarte, pentru ca nu mai au tratamentul asigurat. El spune ca raspunsul dat de ministrul Sanatatii, Florian Bodog, la o intrebare pe aceasta tema este „sinistru”.

Declaratia sa vine in contextul in care, la Spitalul de Pediatrie din Iasi, trei medicamente pentru afectiunile oncologice lipsesc de aproximativ o luna.

intrebat cine isi asuma raspunderea daca acesti copii nu vor supravietui, in lipsa tratamentului, ministrul Sanatatii Florian Bodog a raspuns: „Asta este o intrebare pe care mi-o adresati mie? Eu am auzit de acest subiect de la dvs. pentru prima data, acum.”

Aceasta desi, in acelasi interviu, ministrul spunea ca „nu e vorba numai de copiii din Iasi, e vorba de copiii din toata tara care au aceasta problema”.

„Este primul raspuns care ramane memorabil pentru istorie al domnului acesta, Bodog”, a spus Cristian Tudor Popescu. Jurnalistul il compara pe ministru cu un IT-ist care nu reuseste sa rezolve un defect la un calculator si atunci provoaca unul mai mare, care sa afecteze tot sistemul, transmite Digi24.

„’Nu sunt in stare sa rezolv problema de la Iasi pentru ca nu sunt in stare sa o rezolv in toata tara’, spune distinsul. Iar al doilea raspuns este intr-adevar monumental. Tace vreme de 20 de secunde si dupa aceea spune: ‘Mie imi adresati aceasta intrebare?’ Mie, adica de ce nu v-ati dus, nu stiu, la un service auto, de ce puneti intrebarea asta ministrului Sanatatii?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Dl. Serban Nicolae tocmai se da de ceasul mortii sa gratieze niste corupti aflati prin puscarii, condamnati la doi, trei, cinci, sapte, 10 ani de inchisoare. La Iasi si in toata tara exista copii condamnati la moarte si ei sunt gratiati in fiecare zi cu ajutorul acestor tratamente. Traim intr-o tara in care, de luni de zile, vedem o grija nesfarsita a celor aflati la putere pentru insi aflati prin puscarii, in cercetare penala. Ideea este sa fie gratiati. Iar in ce priveste condamnarea la moarte a acestor copii, dl ministru al Sanatatii spune: ‘Mie imi adresati aceasta intrebare?’ in aceasta tara traim,” a continuat jurnalistul.

„Cand vezi asa ceva, te scuturi si te intrebi: suntem in NATO, suntem in UE, avem Guvern, avem Parlament, avem presedintie, pretindem ca suntem o tara civilizata? Suntem undeva pe la gaura pesterii cu astfel de raspuns, al acestui individ. Cum poate sa fie numit acest individ ministrul Sanatatii? E un raspuns sinistru si daca era vorba de ministrul Transporturilor. E un om caruia nu-i pasa de fiintele omenesti si mai ales de niste copii bolnavi de cancer”, a adaugat el.

Cristian Tudor Popescu spune ca ministrul Bodog ar fi trebuit sa convoace pe toata lumea, astfel incat problema sa fie rezolvata in 24 de ore, pentru ca, fara tratament, copiii bolnavi de cancer risca sa moara. El a aratat ca au fost medici care au sunat la alte clinici din tara si parinti care au reusit sa cumpere tratamente din strainatate.

„Oamenii astia au incercat sa faca ceva in fata condamnarii la moarte pe care nu vrea sa o gratieze domnul acesta, din partidul cu grija pentru tot felul de infractori”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul nu crede ca Florian Bodog va fi sanctionat in urma acestei crize a medicamentelor.

„Sa convoace dl Dragnea acum Comitetul Politic, ala care supravegheaza Guvernul si sa analizeze raspunsul acestui domn care reprezinta PSD in Guvern. O sa faca lucrul asta? Eu cred ca nu, pentru ca dansii sunt preocupati de cei care dorm cate trei in pat, de coruptii care dorm cate trei in pat in igrasie, nu de copiii care mor de cancer”, a adaugat el.

Recomandari