Coronavirus în România, 3 iunie 2020. S-au înregistrat 19.517 de infectări şi 1.288 de morţi. Live Update

70

Pandemia de coronavirus a început să scadă semnificativ în România, numărul de noi cazuri de află pe o pantă descendentă, iar autoritățile sse gândesc deja la a treia etapă a măsurilor de relaxare.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

România pare că depășește criza provocată de coronavirus

Ultimul bilanț anunțat marți de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 19.517, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 119 de îmbolnăviri.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 1.288. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate. La ATI, în acest moment, sunt internați 166 de pacienți.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.333 de persoane. Alte 90.103 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 448.813 teste.

A fost emis Ordinul privind testarea națională de coronavirus

Peste hotare, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

ADVERTISEMENT

De la începutul epidemiei de coronavirus și până la acest moment, 106 cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

În perioada iunie – septembrie 2020, circa 30.000 de români vor fi testați în cadrul studiului de seroprevalență a infecției cu noul coronavirus. Ministerul Sănătății a finalizat ordinul pentru aprobarea acestui studiu.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a afirmat că este un susținător al vaccinării pe scară largă a populației împotriva gripei. În ce privește teoriile antivacciniste, el a afirmat că fac parte dintr-o campanie de dezinformare care își are originea ”în afara Europei, mai spre est”.

Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, dezvăluie că va aduce în România un medicament numit nafamostat. Având originea în Japonia, medicamentul a dat rezultate excelente într-o serie de studii clinice privind reducerea severităţii bolii COVID-19.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Recomandari