Coronavirus în România, 29 mai 2020. S-au înregistrat 18.791 de infectări şi 1.235 de morţi. Live Update

România se luptă încă să scape de pandemia de coronavirus, dar situația arată din ce în ce mai bine mai ales că numărul cazurilor noi de infectare pare să se fi stabilizat.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Coronavirusul, intensitate mai mică în România

Ultimul bilanț anunțat joi de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 18.791, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 197 de îmbolnăviri.

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 1.235. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.629 au fost declarate vindecate și externate. La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.712 persoane. Alte 89.787 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 410.000 de teste.

România se pregătește de deschiderea teraselor

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat, joi, măsurile de relaxare ce vor intra în vigoare de la 1 iunie, în contextul în care autoritățile renunță la alte măsuri impuse până acum.

ADVERTISEMENT

Cu epidemia pe un trend descendent, spitalele se golesc, prilej pentru manageri să ceară redeschiderea pentru toți bolnavii. Momentan, oamenii sunt nevoiți să ia legătura cu medicii de familie sau cu alte spitale non-convid, aflate de multe ori în localități îndepărtate.

România se pregătește de deschiderea teraselor, de la 1 iunie. Clienţii care vor frecventa terasele vor avea de respectat nişte reguli faţă de o perioadă obişnuită, iar numărul maxim de persoane de la o masă nu va putea depăşi 4.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit despre ce măsuri trebuie să respecte românii în următoarele luni, întrucât pericolul noului coronavirus nu a trecut și a anunțat că este de așteptat ca din toamnă numărul cazurilor noi să crească.

Guvernul României a decis în ședința de joi să prelungească perioada acordării șomajului tehnic pentru companiile care rămân închise și după relaxarea măsurilor de izolare socială.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari