Coronavirus în România, 28 mai 2020. S-au înregistrat 18.791 de infectări şi 1.229 de morţi. 64 de români au fost repatriați din Franța. Live Update

România se pegătește pentru etapa a doua a măsurilor de relaxare impuse de pandemia de coronavirus, în contextul în care numărul de cazuri noi înregistrează o ușoară scădere.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 12:56 / Încă 197 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore, iar bilanțul total ajunge la 18.791 de bolnavi de la startul pandemiei.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.629 au fost declarate vindecate și externate. La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.712 de persoane. Alte 89.787 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 410.000 de teste, cu un total de 12.437 în ultimele 24 de ore, conform Grupului de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 11:40 / Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi, că a readus acasă 64 de cetățeni români din Franța, care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian.

Printre cetățenii români repatriați se regăsesc studenți și membri de familie ai acestora, un caz medical pentru care Ambasada României la Paris a întreprins demersurile necesare în vederea îmbarcării, persoana în cauză fiind asistată de un reprezentant al ambasadei până la aeroport, precum și alte persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul acestui stat.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 09:27 / Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, joi dimineață, două noi decese, astfel că numărul total al victimelor a ajuns la 1.229.

Deces 1228

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Femeie, 67 ani, județ Sălaj. Dată confirmare: 21.05.2020. Dată deces: 27.05.2020. Comorbidități: Angină pectorală convertită cu tahicardie extrasistolică. HTA. Insuficiență aortică moderată. Insuficiență ventriculară stg. clasa II NYHA. Episoade sincopale în antecedente. BPOC st.II. Fibroză pulmonară.

Deces 1229

ADVERTISEMENT

Bărbat, 75 ani, județ Sibiu. Dată confirmare: 16.05.2020. Dată deces: 27.05.2020. Comorbidități: Boala Alzheimer. Boală renală cr. Fibroză pulmonară. Emfizem pulmonar. Insuficiență cardiacă clasa IV NYHA.

România pare că depășește criza provocată de coronavirus

Ultimul bilanț anunțat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 18.594, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 165 de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 1.227. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate și externate. La ATI, în acest moment, sunt internați 198 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.935 de persoane. Alte 82.655 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 397.563 de teste.

Raed Arafat anunță noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în 13 judeţe din ţară nu a mai apărut niciun caz de infectare în ultimele 24 de ore, în timp ce la Suceava, cel mai mare focar COVID din țară, au fost raportate foarte puține noi îmbolnăviri.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat despre numărul de cazuri noi COVID-19 că evoluția este stabilă și speră ca în curând să asistăm la o reducere a transmisibilității infecției cauzate de noul coronavirus.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat, miercuri seara, că vor urma noi măsuri de relaxare de la 1 iunie, după ce numărul cazurilor noi de coronavirus este unul stabil.

Institutul Cantacuzino va lucra la vaccinul românesc împotriva noului coronavirus, însă șansele de a-l produce în următorii ani sunt mici, după ce fostul ministru al Sănătății, Victor Costache, spunea că vor mai trece cinci ani până când Institutul va fi pregătit corespunzător.

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a anunțat că Guvernul a modificat condițiile de derulare ale programului IMM Invest. Astfel, aplicanții nu vor mai fi nevoiți să depună o garanție extinsă și au fost eliminate ambiguitățile legate de ”criteriul COVID”.

Loading...

Recomandari