Coreea de Nord ameninta SUA ca va scufunda „dintr-o lovitura” portavionul Carl Vinson. „Fortele revolutionare sunt pregatite”

0 29

ProTv.ro: Coreea de Nord a anuntat duminica dimineata ca este pregatita sa-si demonstreze puterea militara prin scufundarea portavionului USS Carl Vinson.

Fortele noastre revolutionare sunt pregatite de lupta pentru a scufunda cu o singura lovitura portavionul nuclear al Statelor Unite”, se arata intr-un comentariu publicat in ziarul Partidului Muncitoresc.

De asemenea, publicatia a comparat portavionul american cu un ”animal scarbos” si a sustinut ca o lovitura asupra sa ar fi ”un adevarat exemplu al fortei militare”. Acest comentariu a aparut pe a treia pagina a publicatiei, dupa un reportaj de doua pagini despre vizita liderului Kim Jong-un la o fabrica de porci din Coreea de Nord. Phenianul va sarbatori marti 85 de ani de la fondarea Armatei Poporului Coreean. (Citește mai mult: ProTv)

Dar cât de înarmată este Coreea de Nord? Potrivit informațiilor prezente în presă, Coreea de Nord are 1.170.000 de militari activi și încă 4.700.000 de rezerviști. Pe lângă cele câteva focoase nucleare pe care le-a dezvotat, deține al treilea arsenal de arme chimice din lume și, cu siguranță, are și arme biologice.

În același timp, Coreea de Nord deține 605 aeronave de luptă, 43 de vase de război, 35 de submarine, 3.500 de tancuri și alte 3.000 de vehicule blindate, 21.000 de piese de artilerie…

Cu alte cuvinte, este o țară înarmată până în dinți și, chiar dacă o parte din echipament este mai învechit sau nu ajunge la performanțele americane, nu există nicio îndoială că statul comunist poate să dea o replică viguroasă.

Marele pericol îl reprezintă însă posibilitatea folosirii armelor nucleare, chimice sau bacteriologice de către regimul nord coreean, în condițiile în care atacarea sa de către SUA este posibil să nu mai fie decât o problemă de timp. De ce doar o problemă de timp? Pentru că SUA nu vor să permită ca Phenianul să își dezvolte și mai mult capacitatea nucleară, situație în care Coreea de Nord ar fi și mai periculoasă decât acum. Iar cum Kim Jong-un nu are nici cea mai mică intenție să își stopeze programul nuclear, cu siguranță americanii se pregătesc pentru un atac devastator care să anihileze din prima zi capacitățile militare nord coreene. Dacă va fi așa, rămâne să vedem în viitorul apropiat…

Recomandari