Coincidenta sau nu? Fiul lui Dragnea a vandut 10.000 de porci chiar inainte de extinderea epidemiei de pesta porcina

1223

Coincidența ca Valentin Dragnea, fiul liderului PSD, să-și fi golit ferma chiar înainte să fie atins de pesta porcină îi șochează pe crescătorii de porci. Băiatul lui Dragnea a scăpat de 10.000 de porci înainte de molimă, anunță Cătălin Tolontan, într-o postare pe Facebook.

Din 13.500 de porci în iulie 2017, ferma din Teleorman a lui Valentin Dragnea a rămas, la timp, cu mai puțin de 3.000 de capete. Asta în timp ce producători mult mai mari au fost prinși în ferme cu aproape 48.000 de porci, pe care statul i-a omorât!

„Când publicul nu cunoștea proporțiile epidemiei care venea, ferma băiatului lui Dragnea a pariat pe extinderea pestei africane, a valorificat porcii și a câștigat!

13.585 de capete deținea Romcip Salcia în iulie 2017, din datele oficiale ale ANSVSA, aflate în posesia Libertății.

Pe 31 iulie 2017 în România este anunțat, la Satu-Mare, primul focar de pestă africană, boală mortală pentru suine.

Urmează un an ciudat.

Guvernul nu doar că nu face ”controale frecvente”, așa cum singur se obliga într-o analiză de risc, ci anulează inspecțiile sanitare din primăvara lui 2018!

Epidemia izbucnește brutal în sudul țării la începutul lui iunie 2018.

Guvernul știa că va veni, Libertatea a publicat documente oficiale care o atestă!

Dar populația și marile ferme sunt luate prin surprindere și avertizate de oficialități abia când deja aveau virusul la poartă.

”Mie mi-au spus că vine pesta cu câteva zile înainte să-mi omoare 48.030 de porci”, explică Nicolae Ciuleac, patronul Carniprod, fermă tulceană lichidată practic peste noapte de molimă.

Dar ferma din Teleorman s-a descurcat mult mai bine!

Nu a mai cumpărat porci, ci a vândut, a tăiat și a procesat ce avea deja în propria fermă, ca și cum Valentin Dragnea știa ce vine.

Astăzi, când molima se întinde spre Teleorman, la Salcia au rămas sub 3.000 de porci!”, scrie Tolontan.