Codrin Stefanescu ii pupa picioarele lui Tudorel Toader: „Este un profesionist desavarsit, un om cu foarte multa experienta”

0 58

Secretarul general ajunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat pentru News.ro ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, este un profesionist desavarsit, iar prin adoptarea unei Ordonante de urgenta pentru revizuirea sentintelor date in baza protocoalelor cu SRI sau a interceptarilor ilegale, acesta “incearca din rasputeri sa apere drepturile si libertatile cetatenilor”. De asemenea, Stefanescu a spus ca majoritatea PSD-ALDE il va sustine in acest demers pe ministrul Justitiei.

“Tudorel Toader este un profesionist desavarsit, un om cu foarte multa experienta dupa zece ani de CCR si dupa functiile pe care le-a ocupat. Este toba de carte si Tudorel Toader mai stie un lucru foarte important – ca trebuie readusa increderea in justitia din Romania, dupa aproape 12 ani de abuzuri si de lucruri care s-au petrecut, unele absolut ticaloase. In acelasi timp, Tudorel Toader sunt convins ca incearca din rasputeri sa apere drepturile si libertatile cetatenilor si ca va lua decizii intotdeauna in sensul acesta. Coalitia PSD-ALDE il sustine pe domnul Tudorel Toader”, a spus Codrin Stefanescu pentru News.ro.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat, miercuri seara, la Antena 3, ca va propune premierului adoptarea unei Ordonante de Urgenta prin care persoanele care cred ca au fost condamnate in baza interceptarilor ilegale sau a protocoalelor cu SRI sa poata cere revizuirea sentintei. El a spus ca o astfel de ordonanta va fi data „intr-un timp scurt, imediat ce se termina concediile”, iar prin aceasta ii va fi data incredere romanului ca „justitia se infaptuieste asa cum cere Constitutia”.

„Toti infractorii au sentimentul ca sunt condamnati pe nedrept. Nedreptate: stai acolo condamnat, chiar daca interceptarea nu e legala, daca-i protocol. Cu privire la interpretarea modificarilor aduse in legatura cu revizuirea unei hotarari, eu voi propune premierului si Guvernului adoptarea unei Ordonante de Urgenta. O Ordonanta de Urgenta a Guvernului care sa modifice revizuirea ca metoda de reformare a unei hotarari definitive. Sa-i dam celui care are sentimentul ca este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptari nelegale, sa-i dam posibilitatea sa se convinga daca condamnarea lui este dreapta sau nedreapta”, a declarat Tudorel Toader.

Recomandari