Cod galben de furtună în București. Se închid școlile în București?

0 23

Cod galben de furtună în București. Conform ANM, în Capitală, miercuri, în jurul prânzului, vor începe modificări ale vremii. După ora 18:00, vântul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind între orele 20:00 şi 3:00, când vântul poate lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră.

Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore.

Vântul va mai avea intensificări pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge până la cele mult 40 – 50 de km/oră.

În consecință, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a propus ca toate cursurile școlilor din Capitală șă-și încheie activitatea la ora 17:00.

Gabriela Firea a convocat și comandamentul pentru fenomene extreme miercuri, de la ora 9:00, la sediul Primăriei Capitalei.

Totodată, Gabriela Firea le cere deținătorilor de mijloace de publicitate (panouri, structuri volumetrice prismatice, tv-screen-uri, mesh etc.) să să ia toate măsurile de punere în siguranță a acestora.

Având în vedere avertizarile emise de meteorologi, care anunță fenomene meteo extreme În București începând de miercuri, Gabriela Firea le cere deținătorilor de mijloace de publicitate (panouri, structuri volumetrice prismatice, tv-screen-uri, mesh etc) să ia toate măsurile de punere în siguranță a acestora și să mențină în stare de alertă echipe de intervenție pentru soluționarea de îndată a unor eventuale evenimente.

De asemenea, Gabriela Firea a dispus structurilor de specialitate din cadrul PMB sa verifice in teren starea structurilor publicitare existente si sa ia masuri in cazul in care acestea reprezinta un risc pentru siguranta cetatenilor.

Totodată, primarul Capitalei a mai solicitat atât Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, cât și ADP-urilor de sector, să ia măsuri urgente de toaletare a copacilor aflați în declin biologic, în toate parcurile Capitalei cât și pe aliniamentele stradale, astfel încât, în caz de fenomene meteo extreme, să nu reprezinte un pericol pentru cetățeni.

Recomandari