Co-fondator RO+: „În locul domnilor Juncker şi Timmermans eu aş fi bufnit în râs ascultându-vă.”

0 61

Alin Cristian Mituta demonteaza afirmatiile doamnei Dancila il legatura cu noul Cod Penal.

„Le-am explicat [domnilor Juncker şi Timmermans] faptul că aceste legi ale justiției, Codul Penal, Codul de procedură penală sunt de fapt legi interne care nu afectează statul de drept și că nu aș vrea ca MCV-ul să aibă în vedere aceste aspecte.” – Prim Ministrul Guvernului României către preşedintele şi prim vice-preşedintele Comisiei Europene.

Doamnă Dăncilă,

În primul rând e greu, chiar un pic ridicol să explicaţi dvs ceva preşedintelui Comisiei.

În al doilea rând, să „explicaţi” că legile justiţiei sunt legi interne.. e ca şi cum aţi spune că apa e udă. Cum altfel să fie codurile penale decât legi interne? În mod sigur domnii Juncker şi Timmermans ştiu prea bine că Parlamentul sau Guvernul României nu au competenţă în a da legi europene sau internaţionale.

În al treilea rând, le-aţi mai spus domnilor Juncker şi Timmermans că legile justiţiei nu afectează statul de drept. Cum nu afectează doamnă? Nu doar că „afectează” dar legile penale ale unui stat sunt componente fundamentale ale statului de drept.

În fine, în al patrulea rând, le propuneţi domnilor Juncker şi Timmermans ca MCV să nu aibă în vedere aceste legi ale justiţiei. Păi cum ar putea MCV să treacă cu vederea tocmai motivul pentru care el există, acela de a monitoriza progresul justiţiei din România?

În locul domnilor Juncker şi Timmermans eu aş fi bufnit în râs ascultându-vă. Aşa nivel de jos al unui lider român nu cred că am mai avut de la Ceauşescu încoace. Nu e de mirare că preşedintele Comisiei i-a transmis doamnei Dăncilă că România ar trebui „să revină la un discurs politic normal”.

Da, normalitate, asta caută şi românii cu disperare dar tot ce văd de la guvernanţii lor e impostură, prostie şi hoţie.

Recomandari