Cluj, Brașov, Sighișoara recomandate turiștilor de britanicii de la The Sun. „Transilvania e un loc real şi nu e doar despre Dracula”

0 48

Britanicii de la The Sun au scris un material despre Transilvania în care au punctat cele mai frumoase locuri care merită vizitate de turiști. Transilvania e un loc real şi nu e doar despre Dracula, notează publicaţia britanică The Sun, care subliniază că regiunea a fost poziţionată de Lonely Planet pe primul loc al locurilor care trebuie vizitate în 2016.

Clujul este promovat în presa britanică prin expoziţiile şi teatrele sale, turiştii fiind invitaţi să viziteze gratis Fabrica de Pensule, un loc plin de galerii de artă, studiouri ale artiştilor şi spaţii de teatru. Nu este singura galerie recomandată de britanici, care nu ignoră nici Muzeul de Farmacie, unde turiştii pot găsi o adevărată comoară de poţiuni şi echipamente antice de laborator, în stilul Harry Potter, informeazăvoceatransilvaniei.ro.

Brașovul este recomandat pentru Sanctuarul urșilor de la Zărnești unde 80 de urși au fost salvați de la circ sau restaurante și au fost cazați în rezervație. Jurnaliștii britanici amintesc și de Poiana Brașov unde poți învăța să schiezi.

Castelul Bran nu poate lipsi de pe lista de obiective turistice din Transilvania, iar The Sun notează că e aşezat pe o stâncă şi că a fost casa lui Dracula în celebrul roman al lui Bram Stocker. Turiştii sunt invitaţi să urce pe scările secrete care duc în turnurile castelului, de unde panoramele sunt superbe, dar să se pregătească şi pentru o expoziţie de tortură medievală.

Tot în contextul mitului lui Dracula, turiştilor li se recomandă o vizită în Sighişoara, locul de naştere al lui Vlad Ţepeş, cel care a inspirat legenda, şi un sit UNESCO plin de străzi pietruite şi case făcute parcă din turtă dulce.

Recomandari