„Clan de derbedei politici, specializati in infractiuni”. Se anunta un posibil guvern de uniune nationala

0 53

Presedintele ONL, Ludovic Orban, are o reactie foarte dura la adresa PSD si ALDE. El a anuntat ca ca negocierile cu pucistii din PSD vor fi „intensificate” in perspectiva motiunii de cenzura.

„Un clan  de derbedei politici, specializati in infractiuni, au capturat statul roman. Se folosesc de putere pentru a-si rezolva problemele personale si sa scape de consecintele infracrtiunilor. Raportul MCV arata foarte clar ca Dragnea si Tariceanu si camarila din jurul lor sunt anti-europeni si pun in pericol beneficiile cetatenilor romani de pe urma apartenentei la UE”, a declarat Orban.

Orban a declarat ca sunt intesificate negocierile pentru ca motiunea de cenzura sa aiba succes, spunand ca este luata in calcul si „negocierea unei formule de guvernare cu un sprijin parlamentar cat mai larg”.

„Vom depune motiune de cenzura, motiunea de cenzura e si mai aproape, vom intensifica negocierile asftel incat sa marim sansele de adoptare a unei motiuni de cenzura. Dupa demisia ministrului Afacerilor Europene, nu ca ar fi fost pregatit acest Guvern pentru a prelua presedintia Consiliului UE, dupa raportul MCV, dupa rezolutia din Parlamentul European, devine din ce in ce mai evident ca acest Guvern nu are capacitatea de a exercita in conditii optime, in beneficiul Romaniei, presedintia Consiliului UE si ca este absolut necesara o schimbare de Guvern”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

El a mentionat ca motiunea va fi depusa „in momentul cel mai potrivit”.

„Vom discuta cu orice parlamentar din actuala majoritate guvernamentala pe care il putem convinge ca este in interesul fundamental al Romaniei sa puna punct acestui regim condus de Dragnea si de Tariceanu, care face un rau imens Romaniei. Orice formula de guvernare este mai buna decat actuala formula de guvernare, cu siguranta. Obiectivul fundamental pe care il avem in aceasta sesiune este sa daramam acest Guvern si fie sa ajungem la alegeri anticipate prin formarea unui nou Guvern, fie sa incercam negocierea unei formule de guvernare cu un sprijin parlamentar cat mai larg, care sa aiba capacitatea de a exercita in bune conditii presedintia Consiliului UE”, a aratat acesta.

Recomandari