Cîţu: Vă prezint dovada că bugetul e fundamentat pe date false!

0 49

Senatorul PNL Florin Cîţu îl acuză, din nou, pe Eugen Teodorovici că a construit bugetul pe date false. Potrivit lui Cîţu, acest lucru reiese limpede din execuţia bugetară pentru februarie, publicată recent de Ministerul Finanţelor Publice.

Concret, liberalul susţine în postarea sa că execuţiile bugetare se publică cu întârziere pentru ca cifrele să poată fi măsluite iar ultima publicată arată clar că nu se fac şi nu se vor face investiţii. Adevărata bombă este însă, potrivit lui Cîţu, că nu există niciun surplus la bugetul asigurărilor sociale ba chiar dimpotrivă, după două luni deficitul este de 1.7 miliarde lei. Or, Legea bugetului şi legea plafoanelor au luat în calcul un surplus la bugetul de pensii în 2019.

„Mai simplu şi să fie foarte clar. După primele 2 luni, dacă la bugetul de pensii ar fi fost surplus atunci deficitul bugetar ar fi fost de 3.5 miliarde lei şi nu de 5.2 miliarde lei.

În acest ritm deficitul bugetar pe cash ajunge la 3.5% din PIB în acest an. Este estimarea mea pentru 2019 dar şi a CE şi altor instituţii private şi chiar agenţii de rating. DEFICITUL la bugetul de pensii reprezintă DOVADA că bugetul pentru 2019 este construit pe date false. Dacă ar fi folosit datele reale ale execuţiei bugetare din 2018 ar fi trebuit să vină în Parlament cu un buget estimat pentru 2019 de cel puţin 3.5% din PIB sau ar fi trebuit să taie din cheltuieli” explică senatorul.

Redăm postarea senatorului liberal, fost economist şef al ING Bank:

„Criza şi gaura lui Dragnea la buget confirmate de execuţia bugetară!

Ministerul Finanţelor Publice a publicat execuţia bugetară pentru luna februarie pe 1 aprilie.

Astăzi vă prezint dovada că au fundamentat bugetul pe date false.

Înscăunarea lui Teodorovici în fotoliu de ministru a întrerupt un mod de lucru cu care se obişnuiseră pieţele.

Execuţia bugetară pentru luna anterioară se publică în data de 25 a lunii viitoare.

Venirea lui Teodorovici a însemnat imediat şi măsluirea datelor din execuţia bugetară. Măsurile socialiste luate de PSD ALDE în 2017 şi-au făcut efectul în 2018. Efectul trebuia ascuns.

De la o lună la alta a crescut numărul de zile de întârziere la publicarea execuţiei bugetare.

Gaura la buget este din ce în ce mai mare şi este necesar de la o lună la alta ca un volum mai mare de date să fie măsluit. Pentru asta este nevoie de timp.

Sunt două lucruri în această execuţie pe care vreau să le evidenţiez. Mă refer doar la două pentru că acestea confirmă ce am tot spus despre situaţia de criză în care se află România şi reprezintă dovada clară că PSD-ALDE MINT şi MANIPULEAZĂ.

În primul rând, investiţiile. Aşa cum am spus NU se vor face investiţii nici în 2019.

După primele două luni cheltuielile cu investiţiile sunt de 1.7 miliarde lei. Mai mici decât în 2018 şi 2016, ani în care investiţiile au ajuns la minime istorice.

Astfel, şi în 2019 PSD-ALDE MINT. Nu vor face niciun fel de investiţii, vor cheltui banii pentru baronii locali şi bazinul electoral al PSD-ALDE, oameni care depind de stat.

Un avertisment pentru cei care depind de PSD ALDE şi continuă să-i susţină pentru că li se promit tot felul de măriri pe hârtie. Criza economică vă loveşte în primul rând pe dumneavoastră. Ar trebui să fiţi primii care să cereţi investiţii.

În al doilea rând, BOMBA.

NU există niciun surplus la bugetul asigurărilor sociale. Exact cum am estimat. După două luni deficitul este de 1.7 miliarde lei.

Deficitul la bugetul de pensii este foarte important în contextul legii bugetului de stat pentru 2019.

Legea bugetului şi legea plafoanelor au luat în calcul un surplus la bugetul de pensii în 2019. Asta înseamnă că nu există nicio influenţă asupra deficitului bugetului general consolidat aşa cum a fost prezentat în Parlament.

Mai simplu şi să fie foarte clar.

După primele 2 luni, dacă la bugetul de pensii ar fi fost surplus atunci deficitul bugetar ar fi fost de 3.5 miliarde lei şi nu de 5.2 miliarde lei.

În acest ritm deficitul bugetar pe cash ajunge la 3.5% din PIB în acest an. Este estimarea mea pentru 2019 dar şi a CE şi altor instituţii privat şi chiar agenţii de rating.

DEFICITUL la bugetul de pensii reprezintă DOVADA că bugetul pentru 2019 este construit pe date false. Dacă ar fi folosit datele reale ale execuţiei bugetare din 2018 ar fi trebuit să vină în Parlament cu un buget estimat pentru 2019 de cel puţin 3.5% din PIB sau ar fi trebuit să taie din cheltuieli.

Este clar de ce nu vor să publice execuţia bugetară la timp? Este clar de ce nu ne lasă să investigăm în detaliu execuţia bugetară pentru 2018? Pentru mine este clar.

Încă un lucru.

Funcţionarii din MFP care îi ajută pe Dragnea, Teodorovici, Vâlcov să ascundă informaţii să prezinte date false, aşa cum au făcut la buget, şi să nu respecte tratatele semnate de România cu UE trebuie să ştie că PLEACĂ ACASĂ cu echipa de infractori pe care au ajutat-o să stea la putere. Toţi vor răspunde personal”, scrie pe Facebook Florin Cîţu.

Recomandari