Cîţu: Teodorovici nu plăteşte nicio taxă şi niciun impozit în România. Este Guvernator la Banca Rusilor

0 59

Liberalul Florin Cîţu susţine că ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, nu plăteşte taxe sau impozite în România, având în vedere calitatea sa de guvernator al Băncii Internaţionale de Investiţii, banca lui Putin.
Cîţu îl invită pe ministru să „dezmintă public dacă nu este adevărat”:

„De ce nu plăteşte Orlando de la Varadero taxe şi impozite în România, Rusia, Ungaria, Vietnam, Cuba, Mongolia etc.

Astăzi despre caracterul penal al faptelor lui Teodorovici. Bineînţeles în legătură cu BII, banca lui Putin.
Va arăt, cu documentele oficiale, cum a premeditat Orlando de la Varadero, cel cu escală la Moscova, întreagă operaţiune BII.

La 1 iulie 2015 a fost semnat de guvernul României protoculul de modificare a Acordului privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii şi a Statutului acesteia. A fost introdus în şedinţa de guvern de ministrul finanţelor publice de atunci … ghiciţi cine? … Oralndo de la Varadero, bineînţeles.

De ce era interesat Orlando să facă asta atunci? Citind protocolul intelgeti imediat:

1. Reprezentanţii membrilor Băncii în Consiliul guvernatorilor Băncii, precum şi supleanţii lor beneficiază de următoarele privilegii şi imunităti pe timpul îndeplinirii de către aceştia a obligaţiilor de serviciu pe teritoriul fiecărui stat membru al Băncii:

a) imunitate împotriva urmăririi judiciare şi administrative privind acţiunile întreprinse de către aceştia în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu. Această imunitate nu se aplică în privinţă răspunderii civile în cazul provocării de daune în accidente rutiere;

b) scutiri vamale privind bagajul personal identice cu cele care se acordă funcţionarilor diplomatici cu rang corespunzător din statul respectiv;

c) scutirea de la plată taxelor şi impozitelor directe privind orice sume bănesti care se plătesc reprezentanţilor sau supleanţilor acestora de către statul membru care i-a desemnat;
d) scutirea de orice obligaţii de stat.

Asta bombă.

Eugen Teodorovici CARE în ACEST moment este guvernator al BII NU este obilgat să platesca nicio taxa şi niciun impozit în România. Să dezmînta el public dacă nu este adevărat.

Să fie clar. În timp ce Teodorovici ne cocoşează cu taxe şi impozite, persoane fizice şi juridice, el nu plăteşte nimic statului român. Eugen Teodorovici este singurul român care are imunitate de două ori, una de la Parlamentul României şi altă de la bancă lui Puţin.

Dar cum a devenit Orlando guvernator în această bancă? Cu premeditare.

În iulie 2015 a introdus în şedinţa de Guvern protoculul cu BII.

Foarte important, până în 15 Noiembrie 2018 România era reprezentată conform hotărârii nr. 1091/2007 astfel “un secretar de stat şi un director general din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor, nominalizaţi prin ordin al ministrului economiei şi finanţelor.” Orlando nu avea NICIO legătură cu BII până acum câteva luni.
Dar, pe 14 noiembrie 2018 Orlando cu escală la Moscova se întâlnea cu preşedintele BII. (vezi foto)

Pe 15 noiembrie 2018, la o zi după întâlnirea cu preşedintele BII, Guvernul României, la propunerea lui Orlando, aprobă în şedinţa de guvern hotărârea nr. 921/2018 prin care se SCHIMBĂ reprezentarea României la BII astfel :”Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaţionale de Investiţii este ministrul finanţelor publice, iar supleantul său este o persoană desemnată de ministrul finanţelor publice.”

Mai clar. La o zi după ce se întâlneşte cu preşedintele BII, Orlando se înscăunează guvernator în această bancă. Cu ce l-a convins preşedintele rus al BII? Salariul? I-a transmis ordinul de la Moscova şi Orlando a executat imediat? Aşteptăm să ne spună instituţiile statului.

Dar să vedem ce s-a discutat la întâlnirea din 14 noiembrie când Orlando încă nu era guvernator al BII: “The discussion participants paid special attention to key agendă issues of the upcoming first meeting of the IIB Board of Governors to take place în December. În particular, the parties discussed the prospects for the Bank’s headquarters relocation to Budapest and the new IIB Capitalization Program. It was specifically emphasized unanimous support of decisions on these strategic issues by all IIB shareholder states, including România,”
Să recapitulăm. Pe 14 noiembrie Teodorovici se întâlneşte cu preşedintele băncii BII. Teodorovici nu este în conducerea băncii încă DAR discută agendă întâlnirii de la Varadero din 3-4 decembrie 2018. În ce calitate?? Pe 15 decembrie se autonumeşte în conducerea băncii pentru a putea PARTICIPĂ la întâlnirea guvernatorilor de la Varadero, Cuba.

Pleacă în Cuba în perioadă 1-4 decembrie, în acelaşi timp în care are loc şi întâlnirea guvernatorilor BII. Ascunde călătoria în Cuba şi aflăm pe surse. Spune că nu a fost la întâlnirea guvernatorilor deşi la discuţia din 14 noiembrie a discutat agendă întâlnirii de la Varadero şi a dat asigurări că România susţine mutarea sediului băncii de la Moscova la Budapesta.

De ce nu a zis nimic niciodată public despre faptul că România susţine acest off-shore în inimă UE? Tot de la Moscova i s-a spus să amâne lista neagră a off-shorurilor în şedinţa ECOFIN în care a făcut de râs România?
Şi nu este tot. Penal este altceva. Eugen Teodorovici nu are voie, conform art 71 din Constituţie să ocupe funcţii remunerate, altele decât în Guvern.

(2) Calitatea de deputat sau de senator este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului

Asta înseamnă că Teodorovici ÎNCALCĂ LEGEA DIN NOU. De ce? Pentru că poate şi nu-i mai este frică de nimeni şi de nimic. Instituţiile statului care ar trebui să-i protejeze pe români şi interesul naţional de agenţi ai altor state, acum îl protejează pe el.

Îl somez public să prezinte fluturaşul de la BII.
P.S. În acest moment Orlando are imunitate diplomatică acordată de Rusia, este imposibil să-l facem să răspundă pentru faptele sale până nu-i dăm jos de la guvernare.

Surse: BII comunicat 14 Noiembrie 2018, Hotărarea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Guvernatorilor şi Consiliul Directorilor Băncii Internaţionale de Investiţii şi în Consiliul Băncii Internaţionale de Cooperare Economică, Hotărarea nr. 1091/2007 privind numirea reprezentanţilor în Consiliul Băncii Internaţionale de Colaborare Economică (B.I.C.E.) şi în Consiliul Băncii Internaţionale de Investiţii (B.I.I.), cu sediile la Moscova, Constituţia României, scrie Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Recomandari