Cîţu: Dragnea şi Vâlcov negociază cu Rusia şi China împrumuturi cu dobândă „preferenţială”

Senatorul PNL Florin Cîţu a afirmat joi, pe pagina sa de socializare, că liderul PSD Liviu Dragnea şi consilierul guvernamental Darius Vâlcov negociază cu Rusia şi China împrumuturi cu dobândă „preferenţială”.

„Planul a început să fie implementat de prin 2014. Vă aduceţi aminte campania puternică de manipulare despre ‘beneficiile’ investitorilor chinezi în România. Dar Comisia Europeană s-a opus atunci. Acum PSD-ul lui Dragnea şi ALDE-ul lui Tăriceanu au schimbat tactica. Întâi distrug ţara şi schimbă legile (investiţii prin Parteneriat Public-Privat şi nu fonduri UE) în aşa fel încât intervenţia Chinei şi a Rusiei să fie mai uşoară”, a declarat Cîţu.

Liberalul a amintit că reprezentanţi ai PNL au explicat deja cum OUG 114 (Ordonanţa Lăcomiei), în combinaţie cu legea off-shore duc la o dependenţă a României şi mai mare de Rusia.

„Este evidentă acum şi strategia şi în ceea ce priveşte finanţarea deficitului bugetar şi a datoriei publice. Întâi taxezi băncile şi începi o campanie de demonizare a tot ce înseamnă investitor de la vest. După aceea te plângi că nu te poţi împrumuta de la aceştia pentru că preţul este prea mare. Soluţia pe care ne-o va prezenta Dragnea într-o emisiune la o televiziune furnizoare de #fakenews? Împrumuturi cu dobândă ‘preferenţială’ din Rusia şi din China. Este o strategie pe care Rusia a folosit-o în trecut dar şi recent în Venezuela. La fel şi China în Africa şi bineînţeles Venezuela”, a precizat Cîţu.

Potrivit liderului senatorilor PNL, cele două ţări folosesc această strategie pentru a controla după aceea politic un Guvern.

„De aceea acum Rusia şi China au o problemă cu schimbarea de regim din Venezuela. Ştiu foarte bine că un regim nou s-ar putea să se uite la cum au fost făcute împrumuturile din trecut. (Venezuela are miliarde de dolari împrumuturi de la Rusia şi China pentru care plătesc cu… of course, petrol). Războiul început de PSD-ALDE cu investitorii străini nu este întâmplător. Nici distrugerea economiei. Reprezintă planul PSD-ALDE de a justifica în câteva luni împrumuturi directe de la China şi indirecte de la China şi Rusia. Iar pentru a se asigura că doar China şi Rusia rămân ‘opţiunile’ României, începe în aceste zile demonizarea FMI şi a CE. Dobânda ‘preferenţială’ o să fie argumentul suprem. Aşa ne vor arunca în braţele ruşilor şi chinezilor. Este extrem de ‘ciudată’ lipsa de reacţie a instituţiilor statului. Mai ales în condiţiile în care PSD şi ALDE nu se mai ascund”, a punctat Cîţu.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More