Cititi cu atentie! Liviu Dragnea își desăvârșește PLANUL DE CAPTURARE TOTALĂ A STATULUI! Fond inventat de Dragnea va seca BUGETUL DE STAT PIERDE ÎN 2019 UN MILIARD DE EURO in fiecare an

Cosette Chichirau dezvaluie cum Dragnea si acolitii lui isi desavarsesc planul de capturare a statului. Cititi cu atentie

Când toți ochii sunt ațintiți spre manevrele din Justiție, Liviu Dragnea își desăvârșește PLANUL DE CAPTURARE TOTALĂ A STATULUI! Vineri seara, când nici presa și nici publicul nu mai erau cu ochii pe știri, Ministerul de Finanțe a publicat completările la proiectul privind organizarea și funcționarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI). Pe scurt: capitalul social al Fondului va fi de 5 MILIARDE DE EURO, din care 2 aport în numerar, iar restul va fi format din valoarea acțiunilor deținute de stat la cele mai profitabile 28 de companii publice, printre care: ENGIE, E.ON, Electrica, OMV Petrom, Telekom, Loteria Română, Romgaz, Aeroporturi București, Nuclearelectrica, ROMAERO, Antibiotice, Cupru Min.

Impact direct: BUGETUL DE STAT PIERDE ÎN 2019 UN MILIARD DE EURO, echivalentul dividendelor care ar fi trebuit plătite de către companiile menționate. Banii nu vor mai intra la buget, ci vor alimenta conturile acestui Fond inventat de Dragnea, Vâlcov și Teodorovici. Iar asta se va întâmpla nu doar în 2019, ci în fiecare an în care Fondul Suveran de așa-zisă dezvoltare va funcționa.

Abia aici vine partea cea mai importantă a hotărârii: ”primii membri ai Consiliului de Supraveghere se numesc temporar de către Ministerul Finanțelor Publice, iar Consiliul de Supraveghere numește Directoratul, pe o perioadă care să nu depășească optsprezece luni”. Un an și jumătate așadar pentru ca mafia PSD să-și pună oamenii în punctele cheie, iar apoi noul Consiliul de Supraveghere și noul Directorat să preia un mandat plin, care durează 5 ani. Practic, Liviu Dragnea vrea să aibă control etern asupra celui mai mare vehicul financiar pe care l-a avut România vreodată.

Urmăresc acest subiect de aproape un an de zile. Inițial, Liviu Dragnea a vrut ca acest Fond să fie înființat cu votul parlamentarilor, astfel încât să nu-i poată f imputat nimic niciodată cu privire la legalitatea și oportunitatea acestei măsuri. Am contestat la Curtea Constituțională și am câștigat. Așa că Dragnea a fost nevoit să paseze subiectul la Guvern. Aici subiectul a fost lucrat pe furiș, așa cum se întâmplă cu toate actele discutabile emise de Executiv. Proiectul a fost pus în dezbatere pe 28 decembrie, la final de an, când nimeni nu era atent la astfel de mutări. Chiar și așa, în textul pus pe site nu apăreau detaliile esențiale despre companiile care ar fi urmat să facă parte din Fond, despre valoarea totală și despre cum va fi asigurată conducerea acestuia.

Voi fi mai departe pe urmele acestui subiect și mă voi folosi de toate pârghiile de care dispun ca deputat pentru a bloca acest jaf pus la cale de Liviu Dragnea. România trebuie să fie condusă de oameni cinstiți și competenți. Dar până atunci, trebuie să o păzim de hoți!

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More