Ciordache a convocat de urgenţă parlamentarii pentru modificarea Codului Penal

0 48

La o zi după ce Înalta Curte a amânat procesul lui Liviu Dragnea, pe agenda celebrei Comisii Iordache intră, pe repede-înainte, Codul Penal. Anunţul este făcut de deputatul USR Stelian Ion, potrivit căruia infractorii „au nevoie de un mic cadou”.

„Tocmai am fost convocaţi pentru astăzi, ora 15.30, la Comisia Iordache. Se apropie Paştele, iar infractorii au nevoie de un „mic” cadou, de modificarea Codului penal, de noi termene de prescripţie a răspunderii penale. Un fel de „iertare a păcatelor”, doar că se iartă ei pe ei înşişi. Codul penal croit de infractori pentru infractori”, scrie pe Facebook Stelian Ion.

Reamintim că modificările Codurilor penale ar urma să vină cu reduceri ale termenelor de prescripţie. Dacă acestea vor intra în vigoare, potrivit presei, infracţiunea de care este acuzat liderul PSD în dosarul Bombonica – amânat ieri de ICCJ – se va fi prescris în decembrie 2018.

Potrivit unei părţi a presei, lăsat cu ochii în soare de Tudorel Toader care a refuzat să dea OUG-uri pe Codurile Penale şi completurile de 5 judecători, Liviu Dragnea mizează acum pe o hotărâre a CCR în favoarea sesizării lui Florin Iordache pe completurile de 3 judecători. O hotărâre de acest gen îl va ajuta pe Dragnea să scape de condamnarea pronunţată de instanţa de fond. Dacă ulterior vin şi modificările codurilor penale, infracţiunea se prescrie şi liderul PSD scapă de dosar.

Recomandari