Ciorbea despre cei care i-au cerut demisia după sesizarea CCR: Bieţii oameni care nu ştiu despre ce este vorba

1967
Victor Ciorbea

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, marţi, că cei care în ultimele zile i-au cerut demisia sunt „bieţi oameni“ care nu ştiu despre ce este vorba şi nu au avut nici răbdarea şi nici interesul să citească excepţia pe care a formulat-o la Curtea Constituţională în cazul legii care împiedică persoane condamnate definitiv să fie miniştri.

VIctor Ciorbea i-a ironizat pe cei care au semnat petiţia pentru demiterea sa în urma atitudinii pe care a avut-o în ceea ce priveşte atacarea la CCR a Legii 90/2001. Acesta i-a numit „bieţi oameni“ pe cei care nu ştiu despre ce e vorba cu adevărat în sesizare, potrivit News.ro.

„Ce pot să vă spun. Eu am convingerea că nicio persoană responsabilă, de bună credinţă, care a citit acea excepţie nu ar putea sau nu poate să fie deranjată, fie că e din România, fie că e de oriunde din lume. De fapt,  toţi cei care fac parte din conducerea celor trei puteri ale statului ar trebui să îndeplinească aceleaşi condiţii extrem de înalte de moralitate, de cinstite, de corectitudine pentru a îndeplini aceste funcţii de demnitate publică. Prin urmare, toţi cei care vorbesc şi dau lecţii de constituţionalitate sau de moralitate, am convingerea că nici măcar nu au răsfoit acea excepţie de neconstituţionalitate. Ar fi mai bine să răsfoiască excepţia şi apoi să vorbească despre ea.”, a declarat Victor Ciorbea, la sediul Parchetului Militar.

Citeste și:   Geanina, o studentă de 20 de ani, are nevoie de noi pentru a trăi: 'Singurul lucru ce mi-a mai rămas este speranţa'

Avocatul Poporului a trimis în 5 ianuarie la Curtea Constituţională (CCR) sesizarea în privinţa Legii 90/2001 care prevede că pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Întrebat dacă a luat în considerare când a sesizat Curtea Constituţionale că s-ar putea ca judecătorii constituţionali să decidă că în Guvern nu pot fi, sub nicio formă, în nicio funcţie, persoane care au o condamnare definitivă, Victor Ciorbea a spus că el a solicitat, în esenţă, acelaşi tratament juridic pentru toţi cei care sunt în conducerea celor trei puteri ale statului.

O petiţie online prin care se cere demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a fost iniţiată la sfârşitul săptămânii trecute. Petiţia, intitulată „Victor Ciorbea, eşti concediat”, fusese semnată, până marţi la prânz, de peste 137.800 de persoane. Iniţiatorii au anunţat că vor depune petiţia marţi, la sediul Avocatului Poporului, potrivit News.ro.