Ciolos se pozitioneaza ferm fata de referendumul pentru definirea familiei. Nu intra in jocurile lui Dragnea

0

Miscarea Romania Impreuna (RO+) isi indeamna membrii si simpatizantii sa nu participe la referendumul populist initiat de PSD privind definirea familiei.

„Miscarea Romania Impreuna respinge orice tip de referendum care ar limita libertatile, drepturile si egalitatea in drepturi.

Romania se construieste impreuna, nu impotriva unor membri ai societatii si nicidecum in beneficiul unor politicieni cu agende ascunse.

Referendumul nu aduce niciun sprijin suplimentar familiilor din Romania. Problemele reale tin de dezbinarea societatii si a familiei. Declinul demografic este o realitate dureroasa. Familiile sunt destructurate de emigratie si de saracie, de politici publice proaste, de lipsa accesului la servicii de sanatate sau de educatie de calitate.

Daca vrem sa sustinem familia, sa incurajam casatoriile si natalitatea, ar trebui sa ne uitam la conditiile in care tinerii casatoriti pot cu adevarat intemeia o familie, la copiii care trebuie sa creasca in conditii decente, fara ca unul sau amandoi parintii sa ia calea pribegiei. Din pacate, aceste lucruri nu au fost abordate cu masuri concrete si cu efect pozitiv asupra famillilor.

Buna credinta a celor care au semnat pentru organizarea acestui referendum este instrumentata politic si populist, printr-o abordare pe care Miscarea Romania Impreuna nu o poate sustine.

Consideram ca, prin instrumentarea lui politica, acest referendum este o manifestare care risca sa dezbine profund societatea romaneasca in urmatorii ani, intr-o perioada in care avem nevoie mai mult ca oricand de incredere unii in ceilalti si de proiecte prin care sa construim impreuna.

Pentru aceste motive, pozitia RO+ este sa nu gireze, prin participare, acest referendum”, se arata intr-un comunicat al Miscarii.

Plenul Senatului, in calitate de for decizional, a adoptat marti, cu 107 voturi „pentru”, 13 voturi „impotriva” si sapte abtineri, proiectul legislativ care isi propune revizuirea articolului 48 din Constitutie, in sensul ca familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, si nu intre soti, asa cum este in prezent. Doar USR a votat impotriva.

Loading...