Ciolos, lovitura naucitoare pentru CLIENTELA politica, rasplatita cu functii in CA ale companiilor de stat

0 54

Companiile de stat trebuie sa devina o sursa de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajatii acestora sau pentru companiile private care lucreaza cu ele, in caz contrar fiind necesar sa fie desfiintate sau transformate in institutii publice, transmite Corpul de control al premierului.

”Companiile de stat – inca numeroase si aflate in pozitii cheie ale economiei nationale, inclusiv in situatie de monopol – trebuie sa devina o sursa de venit pentru bugetul de stat, nu doar pentru angajatii acestora sau pentru companiile private care lucreaza cu companiile de stat. In situatia in care o companie de stat nu face decat sa administreze fonduri de la bugetul de stat, in loc sa aduca fonduri la buget, aceasta va trebui sa fie desfiintata sau sa fie transformata in institutie publica.

Acestea sunt obiectivele pe care le va urmari Corpul de Control al Primului ministru in actiunile de verificare a companiilor de stat, asa cum sunt controalele de la CNI si CNADNR, aflate in curs”, se arata pe pagina de Facebook a Corpul de control al premierului.

Aceeasi institutie anunta actiuni noi de control ”in puncte nevralgice ale administratiei publice centrale si ale companiilor detinute de stat”.

Mare parte dintre membrii consiliilor de administratie ale companiilor de stat sunt numiti pe criterii politice, ca rasplata pentru serviciile aduse partidului aflat la putere. Indemnizatiile acestora sunt consistente. Potrivit unei ordonante date de Guvernul Ponta in 2013,  pentru fiecare participare la sedinte membrii CA pot incasa pana la 25% din salariul directorului general. Asta inseamna si cateva mii de euro pe luna.

Recomandari