Cioloş: Cred că merităm mai mult decât o conducere politică în război de dimineaţa până seara cu Justiţia

0 20

Fostul premier Dacian Cioloş a scris, duminică seară, pe Facebook, că „merităm mai mult decât o conducere politică în război de dimineaţa până seara cu Justiţia!”, reacţia sa venind după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că ancheta DNA în „dosarul Belina” reprezintă un atac violent la adresa Guvernului, relatează News.ro.

„Cred că merităm mai mult decât o conducere politică în război de dimineaţa până seara cu Justiţia!”, a scris Dacian Cioloş.

Mesajul a fost postat la scurt timp după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, la Antena 3, că dosarul Belina este o ficţiune şi că miza DNA ar fi distrugerea PSD.

„Dosarul este o ficţiune, dar are consecinţe reale. Două doamne ministru foarte importante, iar miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Miza cred că este, de fapt, PSD. Pe de altă parte, cred că tot ceea ce a apărut în ultima perioadă, stenograme, acuzaţii, declaraţii, dezvăluiri de presiuni asupra unor judecători, discuţia din ce în ce mai acută despre raportul Inspecţiei Judiciare provoacă foarte mare agitaţie şi teamă şi provoacă şi genul acesta de reacţie. După părerea mea, pe lângă această intenţie de a distruge PSD este şi dorinta de a preveni un raport rău. Se spune că, de fapt, raportul este rău că s-a început o acţiune împotriva PSD. Eu nu am mai văzut alte acţiuni la DNA în ultimele luni de zile”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai susţinut că a primit informaţii conform cărora procurorii DNA ar urma să ajungă şi la fiul său.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut şi el, într-o intervenţie telefonică în aceeaşi emisiune, că se încearcă o lovitură de stat, dărâmarea Guvernului şi destrămarea coaliţiei PSD-ALDE. El a spus că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliţie politică în România şi că a primit informaţii că se doreşte deschiderea unor dosare penale pe numele lui şi al lui Liviu Dragnea.

Vineri, DNA a anunţat că a fost începută urmărirea penală a actualului vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale Publice Sevil Shhaideh, suspectată de abuz în serviciu, infracţiune săvârşită în perioada în care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, privind trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

În acelaşi dosar, DNA a cerut şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a actualului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, la data respectivă ministru al Mediului, care ar fi iniţiat Hotărârea de Guvern premergătoare pentru trecerea insulei de pe Dunăre din administrarea „Apelor Române” în cea a Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii DNA spun că, în condiţiile în care Insula Belina şi Braţul Pavel fac parte din domeniul public al statului, „nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege”.

DNA spune că, iniţial, Ministerul Justiţiei şi cel al Finanţelor s-au opus acestei soluţii, dar ulterior Guvernul a trecut, în numai 17 ore, un alt act normativ, premergător, prin care se modificau codurile de clasificaţie ale imobilelor astfel încât să se creeze „aparenţa că trecerea lor la CJ nu mai impune adoptarea unei legi”.

Recomandari